3 decembrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Propunerea de Regulament al Consiliului de stabilire, pentru 2019, a posibilităţilor de pescuit pentru anumite stocuri de peşte şi grupuri de stocuri de peşte din Marea Neagră COM(2018)710 (PH CD 87/2018). ( rămas pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu 5. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Propunerea de Regulament al Consiliului de stabilire, pentru 2019, a posibilităţilor de pescuit pentru anumite stocuri de peşte şi grupuri de stocuri de peşte din Marea Neagră; COM (2018) 710; PHCD 87/2018. Din partea Comisiei pentru afaceri europene, doamna deputat Roberta Alma Anastase. Vă rog.

Roberta Alma Anastase Comisia pentru afaceri europene, în principal, a salutat şi sprijinit obiectivul de aducere şi de menţinere a stocurilor de peşte din Marea Neagră la niveluri care să permită o producţie maximă durabilă, ceea ce reflectă angajamentul asumat de Uniune în raport cu concluziile Summit-ului mondial privind dezvoltarea durabilă, desfăşurat la Johannesburg, şi cu planul de implementare propus cu acest prilej. A recomandat sprijinirea cercetării ştiinţifice, a ecologiei şi biologiei speciilor de calcan şi de şprot, astfel încât să crească nivelul de încredere, în special pe termen mediu, al avizelor ştiinţifice disponibile, luându-se în considerare interacţiunile dintre aspectele biologice şi cele socio-economice locale. A recomandat continuarea eforturilor pentru asigurarea unui tratament echitabil pentru toate sectoarele de pescuit, în funcţie de evoluţia tehnologică şi pe baza opiniilor exprimate cu ocazia consultării părţilor interesate. Opinia a fost supusă dezbaterii în şedinţa Comisiei pentru afaceri europene, în data de 27 noiembrie 2018, şi a fost adoptată în unanimitate. Vă propunem să adoptaţi opinia în forma în care ea a trecut de Comisia pentru afaceri europene. Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc şi eu. Dacă sunt comentarii de ordin general? Nu sunt. Dacă sunt obiecţii la titlu? Nu sunt. Adoptat. La preambul, obiecţii? Nu sunt. Adoptat. La articolul unic, obiecţii? Nu sunt. Adoptat. Proiectul de hotărâre merge la votul final. Poziţia 6 a fost retrimisă comisiei.