3 decembrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor - O bioeconomie durabilă pentru Europa: consolidarea legăturilor dintre economie, societate şi mediu COM(2018)673(PH CD 85/2018). ( rămas pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu 3. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor - O bioeconomie durabilă pentru Europa: consolidarea legăturilor dintre economie, societate şi mediu; COM (2018) 673; PHCD 85/2018. Din partea Comisiei pentru afaceri europene? Doamna Roberta Alma Anastase, prezentarea raportului.

Roberta Alma Anastase Mulţumesc, doamnă preşedinte. Comisia pentru afaceri europene, în principal, a salutat şi a sprijinit preocuparea Comisiei Europene pentru o bioeconomie europeană durabilă care contribuie la consolidarea bazei industriale a acesteia, prin crearea unor noi lanţuri valorice şi a unor procese industriale ecologice şi mai eficiente din punctul de vedere al costurilor. A recomandat ca impulsionarea cercetării şi inovării să urmărească în paralel stimularea investiţiilor private, dezvoltarea şi diversificarea lanţurilor valorice, precum şi susţinerea strategiilor naţionale în domeniul bioeconomiei. A considerat că la atenuarea schimbărilor climatice poate contribui semnificativ o bioeconomie circulară şi durabilă care posedă un potenţial ridicat de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, prin promovarea unor practici de producţie primară mai eficiente şi a inovaţiilor tehnologice. Opinia a fost supusă dezbaterii în şedinţa Comisiei pentru afaceri europene, în data de 27 noiembrie 2018, şi a fost adoptată în unanimitate. Prin urmare, o să vă supunem votului această opinie.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. La dezbateri sunt intervenţii? Nu sunt. Intrăm la dezbaterile pe articole. Dacă la titlu sunt obiecţii? Nu sunt. Adoptat. La preambul, obiecţii? Nu sunt. Adoptat. La articolul unic, obiecţii? Nu sunt. Adoptat. Proiectul de hotărâre merge la votul final.