26 noiembrie 2018 – Primirea de răspunsuri la interpelările adresate membrilor Guvernului.

Florin Iordache Continuăm partea a doua a şedinţei noastre. Avem, din partea domnului Vlad Sergiu Cosmin, de la USR, o interpelare adresată doamnei Sirma Caraman. Da, nicio problemă, domnul deputat nu este. Doamnă secretar de stat, vă rog să-i lăsaţi doamnei secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, pentru a-i fi remis domnului deputat răspunsul la interpelare. Mai departe. Domnul Daniel Gheorghe de la PNL. Este domnul subsecretat de stat Mihai Chirică, de la Ministerul Afacerilor Interne. Vă rog să prezentaţi răspunsul dumneavoastră şi să fie înaintat domnului deputat. Mergem mai departe. Domnul Lovin. Este prezent domnul Lovin. Este domnul Dan Dumitrescu? (Vociferări.) Şi aţi primit, da? Domnule Lovin, mulţumit de răspuns? Trecem mai departe. Tot din partea domnului Dan Dumitrescu, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii. Este un răspuns pentru domnul deputat Alexe Costel, de la PNL. Dumnealui nu este prezent. A fost transmis răspunsul. Domnule Lovin, aţi primit un răspuns din partea domnului secretar de stat Constantin-Dan Deleanu, de la Ministerul Apelor şi Pădurilor. Vreţi să-l prezentaţi? Da. Vă rog, aveţi un minut.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Înaintaţi-i răspunsul domnului deputat. Mulţumesc. Mergem mai departe. Domnul Constantin Codreanu are o interpelare adresată Ministerului Educaţiei. Domnul secretar de stat Petru Andea. Domnule profesor, dumneavoastră sunteţi, nu este domnul deputat. Vă rog, lăsaţi-i doamnei secretar de stat răspunsul. Domnul Dobrovie Matei. Tot ministerului dumneavoastră, Ministerul Educaţiei. Vă rog, tot aşa, domnule Andea, lăsaţi-i răspunsul doamnei secretar de stat. Mai departe. Ministerul Transporturilor. Este prezent domnul secretar de stat Călin Cristian Forţ. Din păcate, domnul deputat Gheorghe Andrei Daniel nu este prezent. Va fi primit răspunsul. Tot Ministerului Transporturilor, domnul deputat Nicolae Andrei. Domnul secretar de stat Călin Cristian Forţ e prezent şi răspunsul va fi transmis. Ministerul Afacerilor Externe. Domnul deputat Constantin Codreanu nu este prezent, dar este prezent domnul secretar de stat Alexandru Victor Micula. Vă rog să-i transmiteţi domnului deputat răspunsul. Mergem mai departe. Tot la Ministerul Afacerilor Externe. Domnul Codreanu nu este prezent. Domnul secretar de stat Micula a venit. Răspunsul va fi transmis prin doamna secretar de stat. Mai departe. Domnul deputat Paşcan este prezent şi va prezenta pe scurt doamna secretar de stat Ştefania Bîrlibescu răspunsul pentru domnul Paşcan. Şi tot pentru domnul Paşcan se solicită amânare la Transporturi. Vă rog.

Florin Iordache Domnule Paşcan, vreţi să interveniţi? Vă rog, răspuns. Şi apoi doamnă secretar de stat, vă rog să-i înaintaţi răspunsul şi de la transporturi. Vă rog, domnule Paşcan, aveţi cuvântul.

Emil-Marius Paşcan Vă mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Mulţumesc pentru răspuns. Sigur, mă aşteptam să se răspundă şi la cealaltă interpelare, adresată Ministerului Afacerilor Interne, legată de cultul personalităţii unui criminal de război, Wass Albert. Şi am văzut că am primit acel răspuns, n-am înţeles de ce nu mi s-a răspuns şi aici. Oricum, provocările din partea unor oficiali ai Guvernului Orban, de la Budapesta, continuă. Chiar recent s-a făcut o nouă declaraţie ostilă României şi suntem cu atât mai sensibili cu cât avem acest an Centenar. La 100 de ani de la Marea Unire a Naţiunii Române, se cuvine să ne apărăm această redută pe care am câştigat-o cu greu, cu sângele străbunilor noştri şi să manifestăm demnitate în a ne promova şi noi interesele naţionale. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Mulţumesc. Doamnă secretar de stat, pe chestiunea transporturilor. Vă rog.

Florin Iordache Se solicită amânare, da? Deci, domnule deputat, pe chestiunea cu transporturile, cu Autostrada Iaşi, se solicită amânare. OK? Bun. Mulţumesc. În aceste condiţii, declar şedinţa închisă şi ne vedem miercuri dimineaţă la ora 8,30. Şedinţa s-a încheiat la ora 18,12.