Florin Iordache Revenim acum la 12 1 . Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Este vorba de Pl-x 203/2016. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva să ia cuvântul? Vreţi să interveniţi din partea iniţiatorilor? Păi, nu sunteţi la iniţiatori. Este cel cu circulaţia. Nu. Prezentaţi raportul, domnule Varga. Prezentaţi raportul, că este raport comun - Comisia pentru industrii, Comisia juridică şi Comisia pentru transporturi. Vă rog.
Vasile Varga Mulţumesc, domnule preşedinte. Raport comun asupra Propunerii legislative pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, pe 12 aprilie 2016, a respins propunerea legislativă. Consiliul Legislativ a dat un aviz favorabil acestei propuneri. Guvernul, prin adresă, nu susţine adoptarea. Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a dat un aviz favorabil propunerii legislative, care are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în scopul instituirii unor condiţii privind circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor cu un volan situat pe partea dreaptă. În urma dezbaterilor şi a opiniilor exprimate, membrii comisiilor au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor un raport de adoptare a acestei Propuneri legislative privind completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu amendamentele admise redate în Anexa 1 şi amendamentele respinse redate în Anexa 2, care fac parte integrantă din prezentul raport.
Florin Iordache Vă mulţumesc. Veniţi puţin, domnule deputat. Domnul Buican vrea să vă întrebe ceva. Veniţi puţin! Da. Dacă la dezbateri generale doreşte să intervină cineva? Vreţi să interveniţi? Nu. Bine. Avem nouă amendamente... La dezbateri generale, sau ce? Vă rog, haideţi!
Vasile Varga Stimaţi colegi, La acest proiect, de modificare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, am participat mai mulţi deputaţi şi senatori, încă din 2016. Motivul invocat atunci a fost acela că, în municipiul Brăila, din cauza unui conducător auto au decedat cinci persoane; şi acesta a fost motivul pentru care am iniţiat această modificare. Numai medicul de familie era singurul care avea voie să trimită conducătorul de autovehicul unui medic de specialitate. Acum, în cazul în care oricare medic constată că un conducător de autovehicul - de tramvai sau autovehicul forestier - ori aflat în evidenţă prezintă afecţiuni medicale, prevăzute prin ordinul ministrului, este obligat să trimită un bilet de trimitere către o unitate de asistenţă medicală. În cazul în care unitatea de asistenţă medicală autorizată, în urma realizării unui examen de specialitate necesar, stabileşte că persoana care posedă permisul de conducere este inaptă medical pentru a conduce, este obligată ca în termen de o zi, de la data constatării, să comunice rezultatul examinării către poliţia rutieră, în a cărui rază teritorială îşi desfăşoară activitatea medicul transmiţător, precum şi persoanele declarate inapte, din punct de vedere medical, pentru a mai conduce un autovehicul pe drumurile publice.
Florin Iordache Am înţeles. Mulţumesc. Vorbeam cu domnul coleg... Într-adevăr, sunteţi peste tot, la amendamente, dumneavoastră. Sunt nouă amendamente admise. La titlul legii, intervenţii? Nu. La articolul unic? Nu. La art. 22 alin. (3), intervenţii? Nu. La art. 22 alin. (4)-(6) dacă sunt intervenţii? Nu. Art. 22 alin. (8)? Se propune eliminarea la art. 46. Mulţumesc. Rămâne la votul final. Are caracter ordinar.