26 noiembrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea comună către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European, Comitetul Regiunilor şi Banca Europeană de Investiţii Conectarea Europei cu Asia - Elementele constitutive pentru o strategie a UE JOIN (2018) 31(PHCD 83/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache Mai departe. 4. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea comună către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European, Comitetul Regiunilor şi Banca Europeană de Investiţii - Conectarea Europei cu Asia - Elementele constitutive pentru o strategie a Uniunea Europeană; este vorba de JOIN (2018) 31; PHCD 83/2018. Domnule preşedinte Tîlvăr, vă rog.

Angel Tîlvăr Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Având în vedere proiectul de opinie transmis de Comisia pentru politică externă, Nota de informare transmisă de Ministerul Afacerilor Externe, Fişa de informare elaborată de către Direcţia pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaţilor şi analiza Comisiei pentru afaceri europene, ne-am formulat următorul punct de vedere, şi anume. Salutăm eforturile permanente la nivel european pentru dezvoltarea conectivităţii cu continentul asiatic, una dintre componentele importante de implementare a Strategiei Globale a Uniunii Europene. Apreciem că perspectiva unei cooperări aprofundate cu statele asiatice este atât un motor al reformelor, un angajament pentru statul de drept, justiţie şi valori fundamentale, cât şi o prioritate pentru cetăţenii acestor ţări, o garanţie a stabilităţii şi prosperităţii. Subliniem că relevanţa conectivităţii dintre cele două pieţe mondiale poate fi sporită, în condiţiile creşterii în paralel a eforturilor pentru aplicarea politicii de coeziune a Uniunii Europene. În aceste condiţii, domnule preşedinte, comisia noastră s-a întrunit în şedinţa din 20 noiembrie şi a hotărât, cu unanimitate de voturi, să adopte prezenta opinie care să fie transmisă Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, pentru finalizarea procedurii de examinare parlamentară. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc şi eu. Dacă sunt intervenţii? Nu sunt intervenţii. La titlu. Comentarii? Nu. La preambul? Nu. Adoptat. La articolul unic. Obiecţii? Nu. Adoptat. Rămâne la votul final, miercuri, la ora 12,00.