20 noiembrie 2018 – Reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr.432 din 21 iunie 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.575 din 6 iulie 2018 (PL-x 359/2016/2018). ( rămasă pentru votul final )

Florin Iordache 41. Reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr. 432 din 21 iunie 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 575 din 6 iulie 2018 (PL-x 359/2016/2018. Iniţiatorii doresc să intervină? Nu. Doamna Tănăsescu, vă rog. Tot de la Craiova. Colegă cu doamna Olguţa, nu?

Alina-Elena Tănăsescu Da. Normal, domnule preşedinte.

Florin Iordache Am înţeles. E de bine.

Alina-Elena Tănăsescu Mulţumesc, domnule preşedinte. Tot de la Craiova sunt. Raport asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat această iniţiativă legislativă în şedinţa din 4 octombrie 2017. A fost formulată sesizare de neconstituţionalitate, iar Curtea Constituţională a constatat că legea criticată contravine principiului bicameralismului şi a declarat neconstituţională legea în ansamblul său. Senatul a examinat iniţiativa legislativă în noua formă, care este alcătuită din forma iniţială plus amendamentele admise în cele două Camere, inclusiv amendamentele noi, introduse în Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională. Ulterior, Senatul a respins această lege, iar Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor a hotărât adoptarea unui raport de adoptare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 334/2006. Din nou a fost formulată sesizare de neconstituţionalitate, iar Curtea Constituţională a declarat neconstituţională legea în ansamblul său. În aceste condiţii, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor a hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor, spre dezbatere şi adoptare, un raport de respingere a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. În raport cu obiectul şi conţinutul său, legea face parte din categoria legilor organice. Mulţumesc.

Florin Iordache Da. Mulţumesc. Dacă sunt intervenţii? Nu. Nu mai sunt alte intervenţii. Mergem mai departe. Ultima reexaminare cu propunere de respingere. Este vorba de...