20 noiembrie 2018 – Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 131/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr.508/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea în cadrul Ministerului Public a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (Pl-x 7/2007/8.10.2007). ( rămasă pentru votul final )

Florin Iordache 38. Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 131/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 508/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea în cadrul Ministerului Public a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; Pl-x 7/2007/8.10.2007. Comisia juridică. Vă rog, doamnă deputat. Doamna Tănăsescu, de la Craiova.

Alina-Elena Tănăsescu Vă mulţumesc, domnule preşedinte. În conformitate cu prevederile art. 137 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a sesizat Comisia juridică pentru reexaminarea acestui proiect legislativ. Camera Deputaţilor este primă Cameră sesizată. Guvernul, prin punctul de vedere transmis, nu susţine legea, întrucât aceasta a rămas fără obiect. Membrii comisiei prezenţi la dezbateri au reexaminat prevederile a căror reanalizare s-a solicitat în cererea de reexaminare de către Preşedinte şi au hotărât, cu unanimitate de voturi, în temeiul prevederilor art. 137 alin. (3) lit. c) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, să respingă solicitările formulate de Preşedintele României în cererea de reexaminare şi să adopte Legea de respingere a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 131/2006 pentru modificare şi completarea Legii nr. 507/2004, întrucât aceasta a rămas fără obiect. Pe cale de consecinţă, membrii comisiei au hotărât să propună plenului Camerei Deputaţilor, spre dezbatere şi adoptare, un raport de adoptare a Legii de respingere a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 131/2006. În raport cu obiectul şi conţinutul său, legea face parte din categoria legilor organice. Mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Dacă sunt intervenţii? Nu sunt intervenţii. Nu are amendamente. Rămâne la votul final.