20 noiembrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru aprobarea Programului de încurajare a investiţiilor din zona montană (PL-x 134/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 30. Proiectul de Lege pentru aprobarea Programului de încurajare a investiţiilor din zona montană; PL-x 134/2018; caracter ordinar. Iniţiatorii doresc? Nu doresc. Comisia pentru agricultură. Domnule Steriu, lăsaţi-o pe doamna Moldovan şi prezentaţi raportul. Zona montană... suntem cu zona montană - investiţii în zona montană - PL-x 134.

Valeriu-Andrei Steriu PL-x 134/2018. Raport asupra Proiectului de Lege pentru aprobarea Programului de încurajare a investiţiilor din zona montană. În conformitate cu prevederile art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a fost sesizată, cu dezbaterea pe fond, cu Proiectul de Lege pentru aprobarea Programului de încurajare a investiţiilor din zona montană, transmis cu adresa PL-x 134 din 19 martie 2018. Camera Deputaţilor este Cameră decizională, potrivit prevederilor art. 75. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Programului de încurajare a investiţiilor din zona montană pentru perioada 2018-2020, în vederea facilitării accesului la finanţare pentru producătorii şi crescătorii de animale din zona montană, în valoare totală de un miliard de euro, care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate de membrii comisiei, s-a hotărât, cu majoritate de voturi - 4 abţineri - să se supună plenului Camerei Deputaţilor, spre dezbatere şi adoptare, Proiectul de Lege pentru aprobarea Programului de încurajare a investiţiilor din zona montană, cu amendamentele admise redate în Anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul raport. În raport cu obiectul şi conţinutul său, iniţiativa legislativă face parte din categoria legilor ordinare. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Mulţumesc. Dacă sunt intervenţii la dezbateri generale? Nu. Sunt 13 amendamente admise. La titlul legii, intervenţii? Nu. Capitolul I, intervenţii? Nu. Articolul 1? Articolul 2? Articolul 3? Capitolul II, art. 4? 5? 6? 7? 8? 9? Rămâne la votul final; are caracter ordinar. Următorul.