19 noiembrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind desfiinţarea Universităţii "Mihai Eminescu" din municipiul Timişoara, judeţul Timiş (PL-x 65/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 17. Proiectul de Lege privind desfiinţarea Universităţii "Mihai Eminescu" din municipiul Timişoara, judeţul Timiş; PL-x 65/2018. Tot domnul profesor Andea. Vă rog. Domnule secretar de stat, vă rog.

Florin Iordache Mulţumesc, domnule profesor. Comisia pentru învăţământ. Vă rog, doamnă, prezentaţi dumneavoastră raportul.

Theodora Şotcan Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. În baza prevederilor art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu adresa PL-x 65 din 26 februarie 2018, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a primit, spre dezbatere în fond, Proiectul de Lege privind desfiinţarea Universităţii "Mihai Eminescu" din municipiul Timişoara, judeţul Timiş. Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare desfiinţarea universităţii sus-menţionate, din municipiul Timişoara, judeţul Timiş. Din anii 2014-2015, prin Hotărârea Guvernului nr. 580 din 2014, universitatea a intrat în lichidare, cu toate programele, specializările de studii de învăţământ universitar. În prezent nu mai funcţionează nicio specializare/programe la niciun an de studiu, la nicio formă de învăţământ, la nicio locaţie din ţară sau străinătate. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, în şedinţa din 21 februarie 2018. În urma dezbaterii, în şedinţa din 27 martie 2018, comisia, cu unanimitatea voturilor celor prezenţi, propune plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege cu amendamentele admise din anexa care face parte integrantă din prezentul raport.

Florin Iordache Vă mulţumesc, doamnă. Dacă sunt intervenţii la dezbateri generale? Nu sunt. Avem 6 amendamente. Dacă la titlul legii, care vizează Universitatea "Mihai Eminescu", sunt intervenţii? Nu. 2? 3? 4? 5? 6? Rămâne la votul final. Şi ultimul.