19 noiembrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind desfiinţarea Universităţii "George Bariţiu" din Braşov (PL-x 66/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 16. Proiectul de Lege privind desfiinţarea Universităţii "George Bariţiu" din Braşov; PL-x 66/2018; caracter ordinar. Guvernul? Domnul secretar de stat Petru Andea. Vă rog, domnule profesor.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Comisia pentru învăţământ. Cine prezintă? Vă rog, domnule deputat, prezentaţi dumneavoastră raportul.

Nicolae Georgescu Mulţumesc, domnule preşedinte. În baza prevederilor art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu adresa PL-x 66 din 26 februarie 2018, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a primit, spre dezbatere în fond, Proiectul de Lege privind desfiinţarea Universităţii "George Bariţiu" din Braşov. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare desfiinţarea Universităţii "George Bariţiu" din Braşov. Din anul 2016-2017, universitatea a intrat în lichidare cu toate programele/specializările de studii de învăţământ universitar. În prezent, nu mai funcţionează nicio specializare, niciun program, la niciun an de studii, la nicio formă de învăţământ, la nicio locaţie din ţară sau străinătate. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, în şedinţa din data de 21 februarie 2018. În urma dezbaterii, în şedinţa din 27 martie 2018, comisia, cu unanimitate de voturi, propune plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege, cu amendamentele admise din anexa care face parte integrantă din prezentul raport. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc, domnule coleg. Dacă la dezbateri generale sunt înscrieri? Nu. Avem şase amendamente admise. Dacă la titlul legii sunt intervenţii? Nu. 2? 3? 4? 5? 6? Dacă sunt intervenţii? Nu sunt. Rămâne la votul final. Caracter ordinar. Următorul.