19 noiembrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind desfiinţarea Universităţii Financiar-Bancare din municipiul Bucureşti (PL-x 67/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 15. Proiectul de Lege privind desfiinţarea Universităţii Financiar-Bancare din municipiul Bucureşti; PL-x 67/2018; caracter ordinar. Guvernul, dacă doreşte? Domnul secretar de stat Petru Andea. Vă rog, domnule profesor.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc, domnule profesor. Comisia pentru învăţământ. Cine prezintă? Doamna deputat Alina Teiş. Vă rog, prezentaţi raportul.

Alina Teiş Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Raport asupra Proiectului de Lege privind desfiinţarea Universităţii Financiar-Bancare din municipiul Bucureşti; PL-x 67/2018. În baza prevederilor art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu adresa PL-x 67 din 26 februarie 2018, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a primit, spre dezbatere în fond, Proiectul de Lege privind desfiinţarea Universităţii Financiar-Bancare din municipiul Bucureşti. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare desfiinţarea Universităţii Financiar-Bancare din municipiul Bucureşti. Din anul 2014-2015, universitatea a intrat în lichidare cu toate programele/specializările de studii de învăţământ universitar. În prezent, nu mai funcţionează nicio specializare/programe, la nici un an de studii, la nicio formă de învăţământ, la nici o locaţie din ţară sau străinătate. În funcţie de obiectul şi conţinutul său, proiectului de lege face parte din categoria legilor ordinare, potrivit prevederilor art. 73 din Constituţia României, republicată. Potrivit prevederilor art. 75 din Constituţia României, republicată, şi ale art. 92 alin. (8) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, în şedinţa din data de 21 februarie 2018. În urma dezbaterii, în şedinţa din 27 martie 2018, comisia, cu unanimitatea voturilor celor prezenţi, propune plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege cu amendamentele admise din anexa care face parte integrantă din prezentul raport. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Dacă sunt înscrieri la dezbateri generale? Nu. Avem şase amendamente admise. Dacă la titlul legii sunt intervenţii? 2? 3? 4? 5? 6? Nu sunt intervenţii. Rămâne la votul final. Caracter ordinar. Miercuri la ora 12,00. Următorul.