19 noiembrie 2018 – Aprobarea modificării ordinii de zi.

Alfred - Robert Simonis Mulţumesc, domnule preşedinte. Vă solicit supunerea la vot a următoarei propuneri, şi anume PL-x 405/2018, poziţia 40 de pe ordinea de zi, să fie mutată pe poziţia 6. Mulţumesc.

Florin Iordache Linişte, vă rog! 40? Este vorba de PL-x 45? Voci din sală : 405!

Florin Iordache Da. Cu raport de la Comisia juridică şi Comisia pentru apărare, da? Şi solicitaţi pe poziţia 5, da? Voci din sală : 6!

Florin Iordache 6. Bun. Îl susţineţi dumneavoastră, da? Bun. OK. Să înceapă votul. 96 de voturi pentru, 66 de voturi împotrivă, o abţinere. A fost adoptat. Alte intervenţii pe procedură? Da, domnule Andronache, vă rog.

Gabriel Andronache Vă mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Este chiar o chestiune de procedură. În sensul că domnul vicepreşedinte Nicolicea, săptămâna trecută, a venit şi a propus un alt mod de lucru. Atunci când introducem pe ordinea de zi proiecte noi sau când retrimitem comisiei, a stabilit o procedură care nouă ni s-a părut acceptabilă, în sensul în care era simplă şi clară. Astăzi dumneavoastră aţi aplicat o altă procedură. Rugămintea noastră este încercaţi să unificaţi aceste modalităţi de lucru, astfel încât să ştim ce este pe ordinea de zi, ce nu este pe ordinea de zi, ce se trimite la comisie sau ce se elimină din proiectul ordinii de zi. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Singura modificare este cea propusă de liderul Grupului PSD, este poziţia 6, acest PL-x 405/2018 (Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice.) , care va fi pe poziţia 6, şi celelalte se decalează, domnule Andronache. Dacă mai sunt pe procedură alte cereri? Nu. Bun.