7 noiembrie 2018 – Aprobarea modificării ordinii de zi.

Carmen-Ileana Mihălcescu Doamnelor şi domnilor deputaţi, Continuăm lucrările de astăzi ale Camerei Deputaţilor şi vă anunţ că, din totalul celor 329 de deputaţi, până în acest moment, şi-au înregistrat prezenţa 149 de deputaţi. Ordinea de zi pentru astăzi a fost distribuită; programul de lucru, de asemenea, îl cunoaşteţi - până la 11,30 avem dezbateri asupra problemelor înscrise pe ordinea de zi; o pauză până la 12,00; la ora 12,00 vom avea vot final; după care şedinţa Biroului permanent al Camerei şi Comitetul liderilor. Continuăm cu punctul 8 de pe ordinea de zi. Procedură, domnul Attila Korodi, vă rog.

Attila Korodi Bună dimineaţa! Doamnă preşedinte de şedinţă, Vă supun atenţiei dumneavoastră să mutăm de la punctul 62 - PL-x 275/2017, ca prim punct pe ordinea de zi de astăzi.

Carmen-Ileana Mihălcescu 62 a fost, ieri, trimis la comisie, dacă nu mă înşel. A, e punctul 61, nu 62. Da, că 62 a fost trimis la comisie - raport de adoptare. Da, procedură, domnul Andronache.

Gabriel Andronache Mulţumesc, doamnă preşedinte. Ideea este următoarea. Grupul PNL nu are nimic împotriva acestei schimbări din ordinea de zi, însă îi rugăm pe colegii din alte grupuri parlamentare să respectăm regulamentul. Pentru că, în ziua şedinţei de plen, Regulamentul spune că astfel de modificări se fac prin acordul unanim al liderilor de grup. Astfel încât propunerile, atunci când se fac de la acest microfon, trebuie discutate în prealabil cu toate grupurile parlamentare - situaţie care nu s-a întâmplat cu privire la ceea ce a propus colegul nostru. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Bun. O să vă exprimaţi prin vot pentru această propunere - PL-x 275/2017, care se află pe poziţia 61, va ocupa prima poziţie, deci pe locul 8. Vă rog să vă pregătiţi cartelele de vot. Vot, vă rog. Adoptat, cu 97 de voturi pentru, 15 voturi împotrivă şi 8 abţineri. Deci poziţia 61 devine poziţia 8.