6 noiembrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor de transport public local nr.92/2007 (PL-x 92/2014). ( rămas pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu 94. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007 - PL-x 92/2014. Prezentarea raportului - domnul deputat Bode.

Lucian Nicolae Bode Mulţumesc, doamnă preşedinte de şedinţă. În conformitate cu prevederile art. 95 şi art. 115 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia pentru transporturi şi infrastructură a fost sesizată, spre dezbatere şi avizare în fond, cu acest act normativ, Camera Deputaţilor fiind Cameră decizională. Senatul a adoptat proiectul de lege, în şedinţa din 24 februarie 2014. Proiectul de lege a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare stabilirea, prin hotărâre a consiliului judeţean, a regimului legitimaţiilor de călătorie individuale eliberate anticipat. Totodată, se doreşte includerea între atribuţiile autorităţilor judeţene de transport a sarcinii de a elabora şi de a elibera licenţele de traseu şi caietele de sarcini pentru transportul cu autobuze. Nu în ultimul rând, se cere desfiinţarea comisiilor paritare care, în prezent, asigură propunerile de atribuire a serviciului de transport public de persoane prin servicii regulate şi care atribuie licenţele de traseu şi transferarea acestor atribuţii în sarcina autorităţilor judeţene de transport. Comisia pentru transporturi şi infrastructură a examinat proiectul de lege, în şedinţa din 3 mai 2017. În urma dezbaterilor şi a opiniilor exprimate, membrii comisiei au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună Camerei Deputaţilor respingerea actului normativ. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Nefiind intervenţii, iniţiativa merge la votul.