5 noiembrie 2018 – Aprobarea modificării ordinii de zi.

Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu Bună ziua! Avem o solicitare - punctul 8 de pe ordinea de zi - PL-x 557/2017, referitor la obiectivul de investiţii "Autostrada Iaşi-Târgu Mureş", să fie mutat pe punctul 4 al ordinii de zi. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Da. Vă rog să vă pregătiţi cartelele de vot. Proiectul de lege de la punctul 8 al ordinii de zi să fie mutat la punctul 4 al ordinii de zi. Vă rog, votaţi. (Aplauze.) Alte intervenţii pe procedură? Doamna Turcan.

Raluca Turcan Grupurile parlamentare, altele decât PSD, au acceptat ca această şedinţă să înceapă cu întârziere, generată de o şedinţă pe care dumneavoastră aţi avut-o la Grupul PSD, în semn de înţelegere faţă de problemele care ţin de agenda unui grup parlamentar. În sensul art. 33 alin. (1), Grupul Partidului Naţional Liberal şi Grupul UDMR, prin reprezentanţii în Biroul permanent, în număr de 4, plus Grupul USR, scuzaţi, 4 membri din Biroul permanent au solicitat amânarea unei şedinţe a Biroului permanent reunit, ca urmare a prezenţei unui număr important din Grupurile PNL şi UDMR la Summitul PPE de la Helsinki, care se desfăşoară în următoarele zile. Aş dori să vă solicit, în semn de respect faţă de activitatea altor grupuri parlamentare, altele decât PSD, să acceptaţi şi dumneavoastră aplicarea unei cutume, care a funcţionat până acum în Parlamentul României, de 28 de ani, şi anume atunci când un grup parlamentar are un eveniment care ţine de agenda internaţională sau de o agendă politică internă, în Camera Deputaţilor şi în Parlamentul României, per ansamblu, se acceptă din partea celorlalţi amânarea unor voturi foarte importante. Din nefericire, cu toate că noi am depus în scris, în spiritul Regulamentului, al textului Regulamentului, nu ni s-a aprobat această solicitare de amânare a voturilor pe ASF, CNA, CNCD şi CNSAS, în zilele următoare, care urmează să se dea în comisiile reunite şi în plenul reunit. Fac un apel, din nou, la dumneavoastră, şi poate că mâine dimineaţă veţi obţine acordul preşedintelui dumneavoastră de partid, să convoace, aşa cum scrie în Regulament, în calitate de preşedinte al unei Camere, o şedinţă de Birou permanent reunit pentru a amâna acest vot...

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc.

Raluca Turcan ... pentru săptămâna următoare. Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Ştiţi bine că am avut acest subiect şi pe agenda noastră de la Biroul permanent. Şi acesta, până la urmă, ţine de o decizie în interiorul celor două Birouri permanente, de la Camera Deputaţilor şi de la Senat. Alte intervenţii pe procedură? Doamna Cristina Prună. Şi ultima.

Cristina-Mădălina Prună Vă mulţumesc frumos, doamnă preşedinte de şedinţă. Am dori să retrimitem comisiei punctul 17 de pe ordinea de zi - Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 93/2017 - PL-x 92/2018. Termen - două săptămâni.

Carmen-Ileana Mihălcescu Punctul 17. Veniţi puţin la prezidiu, vă rog frumos. Este procedură de urgenţă. Retrimiteri? Procedură? Nu. Bun. Atunci, avem o propunere din partea USR, punctul 17, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 93/2017... propunere de retrimitere la comisie, pentru două săptămâni. Vot, vă rog. Propunerea a fost respinsă cu 46 de voturi pentru, 89 de voturi contra, 29 de abţineri. Nu mai sunt alte intervenţii pe procedură. O să intrăm în ordinea... (Domnul deputat Alfred-Robert Simonis solicită să ia cuvântul.) Bun. Încă o intervenţie pe procedură. Vă rog.

Alfred - Robert Simonis Mulţumesc, doamnă preşedinte. Vă rog să supuneţi votului poziţia 55 de pe ordinea de zi, să o aducem înainte - PL-x 812/2015 - şi să o retrimitem, două săptămâni, comisiei. De asemenea...

Carmen-Ileana Mihălcescu Să o aducem înainte... unde?

Alfred - Robert Simonis Să o aducem pe poziţia 2 şi să o retrimitem comisiei.

Carmen-Ileana Mihălcescu Pe poziţia 2 şi apoi cerem retrimiterea. Vă rog să vă pregătiţi cartelele de vot. Proiectul de la poziţia 55 intră pe poziţia... Avem ordine de zi diferită faţă de ceilalţi? Poziţia 55... Atunci, este proiectul de lege de la poziţia 62, nu de la poziţia 55. Făceam o greşeală şi trimiteam altceva.

Alfred - Robert Simonis Ultima intervenţie. Mulţumesc. Proiectul de lege de la poziţia 31, PL-x 543/2018, să fie adus pe poziţia 2. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Ce PL-x este? Voci din sală : PL-x 543.

Carmen-Ileana Mihălcescu PL-x 543? Vă rog să vă pregătiţi cartele de vot. Proiectul de la poziţia 31 intră pe poziţia 2. Vot, vă rog. Propunerea de mutare a fost adoptată cu 103 voturi, 58 de voturi contra, 9 abţineri.

Laurenţiu-Dan Leoreanu Doamnă preşedinte, Stimaţi colegi...

Carmen-Ileana Mihălcescu Nu v-am acordat cuvântul... vă rog frumos! Daţi-mi voie 30 de secunde... Nu, 20 de secunde. Vă mulţumesc. Vă rog, pe procedură.

Laurenţiu-Dan Leoreanu Doamnă preşedinte, Stimaţi colegi, Este vorba despre două proiecte de lege, care au fost pe acelaşi punct pe ordinea de zi. Adică, trebuie să fim atenţi atunci când venim şi rostogolim aceste proiecte, să respectăm acest lucru... A fost un vot care s-a dat. S-a fixat punctul 2 pe ordinea de zi. Apoi venim cu alt proiect pe ordinea de zi şi nu mai respectăm lucrurile aşa cum ar trebui, în plen. Pentru ordine, şi pentru disciplină, şi pentru consecvenţă, v-am ruga, totuşi, pentru a respecta aceste puncte de vedere, să mergem, conform cutumei, cu o ordine de zi bine conturată, astfel încât să nu creăm situaţii în care mai multe proiecte se găsesc pe acelaşi punct pe ordinea de zi. Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Da. Vă mulţumesc. Trecem la dezbaterea ordinii de zi.