5 noiembrie 2018 – Proiectul de Lege pentru ratificarea Protocolului Nagoya privind accesul la resursele genetice şi împărţirea corectă şi echitabilă a beneficiilor care rezultă din utilizarea acestora, adoptat la Nagoya la 29 octombrie 2010, semnat de România la 20 septembrie 2011 la New York, la Convenţia privind diversitatea biologică, semnată la 5 iunie 1992 la Rio de Janeiro (PL-x 411/2018). ( adoptat ca urmare a depăşirii termenului constituţional )

Carmen-Ileana Mihălcescu Al doilea este Proiectul de Lege pentru ratificarea Protocolului Nagoya privind accesul la resursele genetice şi împărţirea corectă şi echitabilă a beneficiilor care rezultă din utilizarea acestora, adoptat la Nagoya la 29 octombrie 2010, semnat de România la 20 septembrie 2011 la New York, la Convenţia privind diversitatea biologică, semnată la 5 iunie 1992 la Rio de Janeiro - PL-x 411/2018; este lege ordinară, de asemenea. Pe procedură, domnul deputat Ovidiu Ganţ. Vă rog.

Ovidiu Victor Ganţ Vă mulţumesc, stimată doamnă vicepreşedinte. Stimate doamne şi stimaţi domni deputaţi, Sunt reprezentantul minorităţii germane în Parlament, membru al Forumului Democrat al Germanilor din România. În ultima perioadă, organizaţia noastră a fost calomniată de diverşi reprezentanţi ai PSD. Astăzi s-a atins, însă, culmea, prin prestaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Resping cu maxim dezgust afirmaţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor, referitoare la prezumtivele retrocedări către Forumul Democrat al Germanilor din România şi îi cer să vină la tribuna Parlamentului să dovedească ce a debitat. Aceste afirmaţii au fost infirmate inclusiv de Guvernul PSD, prin Comisia Naţională privind retrocedările către culte şi comunităţi etnice. În consecinţă, dacă mai are o urmă de onoare, să vină aici, să îşi ceară scuze faţă de minoritatea germană şi faţă de Forumul Democrat al Germanilor din România, sau demisionează. Vă mulţumesc. (Aplauze.)

Carmen-Ileana Mihălcescu Pe procedură, mai doreşte cineva să intervină? Domnule Stanciu-Viziteu, vă rog.