31 octombrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind utilizarea datelor din registrul cu numele pasagerilor din transportul aerian pentru prevenirea, depistarea, investigarea şi urmărirea penală a infracţiunilor de terorism şi a infracţiunilor grave, precum şi pentru prevenirea şi înlăturarea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale (PL-x 484/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache Stafful tehnic, daţi-mi directiva! Începem cu directiva. Pe poziţia 2, stimaţi colegi... 2. Proiectul de Lege privind utilizarea datelor din registrul cu numele pasagerilor din transportul aerian pentru prevenirea, depistarea, investigarea şi urmărirea penală a infracţiunilor de terorism şi a infracţiunilor grave, precum şi pentru prevenirea şi înlăturarea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale; PL-x 484/2018. Guvernul? Domnul secretar de stat? Ministerul Afacerilor Interne. Vă rog.

Florin Iordache Avem raportul comun al celor trei comisii - Comisia juridică, Comisia pentru apărare şi Comisia pentru transporturi. Cine prezintă? Comisia juridică. Vă rog, prezentaţi raportul.

Ştefan-Ovidiu Popa Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Raport comun asupra Proiectului de Lege privind utilizarea datelor din registrul cu numele pasagerilor din transportul aerian, pentru prevenirea, depistarea, investigarea şi urmărirea penală a infracţiunilor de terorism şi a infracţiunilor grave, precum şi pentru prevenirea şi înlăturarea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale. În conformitate cu prevederile art. 95 şi art. 115 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi Comisia pentru transporturi şi infrastructură au fost sesizate cu dezbaterea în fond a proiectului de lege. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare utilizarea datelor din registrul cu numele pasagerilor din transportul aerian, pentru prevenirea, depistarea, investigarea şi urmărirea penală a infracţiunilor de terorism şi a infracţiunilor grave, precum şi pentru prevenirea şi înlăturarea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale. Demersul legislativ are în vedere transpunerea integrală a Directivei Uniunii Europene nr. 2016/681 a Parlamentului European şi a Consiliului din 27 aprilie 2016 privind utilizarea datelor din registrul cu numele pasagerilor, pentru prevenirea, depistarea, investigarea şi urmărirea penală a infracţiunilor de terorism şi a infracţiunilor grave. Consiliul Legislativ a avizat favorabil iniţiativa legislativă. Comisia pentru muncă şi protecţie socială a avizat favorabil proiectul de lege. La fel, şi Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a avizat favorabil. Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a avizat favorabil. Consiliul Superior al Magistraturii a avizat favorabil proiectul de lege. În urma dezbaterilor şi a opiniilor exprimate, membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi au hotărât, cu unanimitate de voturi, să îşi însuşească rapoartele preliminare ale Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi ale Comisiei pentru transporturi şi infrastructură şi să propună plenului Camerei Deputaţilor un raport comun de adoptare. În raport cu obiectul şi conţinutul reglementării, proiectul de lege se încadrează în categoria legilor ordinare. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc, domnule coleg. Dacă la dezbateri generale sunt intervenţii? Nu sunt intervenţii. Avem 48 de amendamente admise. Dacă la titlul legii sunt intervenţii? Nu. De la 1 la 20 dacă sunt intervenţii? Nu. De la 21 la 40 dacă sunt intervenţii? Nu. De la 41 la 48? Nu. Rămâne la votul final. Are caracter ordinar.