30 octombrie 2018 – Păstrarea unui moment de reculegere în memoria victimelor de la Clubul Colectiv.

Florin Iordache Bună ziua, stimaţi colegi! Declar deschisă şedinţa de astăzi a Camerei Deputaţilor şi vă anunţ... (Domnul deputat Pavel Popescu şi domnul deputat Robert-Nicolae Turcescu solicită să ia cuvântul.) Imediat! Domnul Popescu, domnul Turcescu, imediat! Declar deschisă şedinţa de astăzi şi vă anunţ că, din totalul celor 329 de deputaţi, şi-au înregistrat prezenţa un număr de 220 de deputaţi. Ordinea de zi pentru şedinţa de astăzi, 30 octombrie, şi mâine, 31 octombrie, precum şi programul de lucru au fost distribuite. Programul de lucru pentru astăzi cuprinde dezbaterea moţiunii simple iniţiate de 89 de deputaţi, înscrisă la punctul 2 al ordinii de zi. Procedură, înainte de a intra în ordinea de zi. Procedură domnul Popescu, domnul Turcescu, domnul Seidler. Vă rog, domnule deputat.

Pavel Popescu Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Astăzi se împlinesc trei ani de la teribila tragedie...

Florin Iordache Rog colegii să ia loc! Numai puţin, domnule Popescu! Rog colegii să ia loc în bancă, să putem începe şedinţa. Vă rog.

Pavel Popescu Astăzi se împlinesc trei ani, stimaţi colegi, de la teribila tragedie, din anul 2015, de la Clubul Colectiv. Vă invit astăzi să ţinem un moment de reculegere în memoria victimelor. 65 de cetăţeni şi-au pierdut viaţa atunci. (Se păstrează un moment de reculegere.) Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Tot procedură, domnul Turcescu.

Robert-Nicolae Turcescu Bună ziua, stimaţi colegi! Domnule preşedinte de şedinţă, Sunt sincer îngrijorat de funcţionarea sistemului electronic de vot, având în vedere ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută, ştiţi foarte bine, de aceea vreau să vă rog ca, înainte de a intra în dezbaterea moţiunii simple de astăzi, să supuneţi la vot propunerea pe care o lansez aici, ca votul pentru această moţiune simplă pe justiţie, mâine, evident, să fie un vot secret cu bile. Deci, vă rog să propuneţi acest lucru plenului - înainte de a intra în dezbaterea moţiunii -, vot secret cu bile.

Florin Iordache Fără îndoială, este o cerere a unui lider de grup; o voi supune votului. Terminăm cu problemele de procedură. Tot procedură şi dumneavoastră. Vă rog.

Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu Bună ziua! Ţinând cont de solicitarea domnului deputat Turcescu, vă solicit o pauză de cinci minute de consultări.

Florin Iordache Da, vă rog. Liderii de grup, vă rog să vă consultaţi. (Consultări.) După o scurtă pauză

Florin Iordache Au trecut cele cinci minute. Invit colegii în bancă. V-aţi consultat, da? Putem continua? Colegii de la USR, care au invocat procedura? Da? Continuăm? Vă rog. V-aţi consultat? Bun. Pentru a putea merge mai departe, este o propunere să avem vot secret cu bile. Să înceapă votul. Cu 122 de voturi contra, 13 voturi pentru, 10 abţineri, nu s-a întrunit numărul de voturi.