29 octombrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.3/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare (PL-x 139/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 16. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare; PL-x 139/2018; caracter ordinar; procedură de urgenţă. Guvernul? Cine? Da, domnul secretar de stat, vă rog.

Florin Iordache Da. Domnul Popescu Pavel, vă rog, Grupul PNL.

Pavel Popescu Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Trebuie să vă mărturisim că noi, Grupul PNL, nu ne aşteptam ca să avem plăcerea de a vă spune "V-am zis noi!" atât de rapid, într-un timp atât de scurt. Şi în Comisia pentru muncă, şi în Comisia pentru buget, finanţe s-au dus lupte mari pentru a discuta o lege, o ordonanţă care aduce cât de cât predictibilitate şi stabilitate. Dar cu toţii ne-am obişnuit că această guvernare reprezintă cu totul altceva decât predictibilitate şi stabilitate. Şi acum dumneavoastră veniţi şi modificaţi această lege a patra oară. Şi vor mai trece câteva luni de zile şi o să vedeţi că va trebui s-o modificaţi a cincea oară, a şasea oară. Pentru că atunci când faci legi pe genunchi, atunci când vii la Comisia pentru buget, finanţe fără ministru de finanţe şi trimiţi un secretar de stat care nu ştie el de unde vine, ies legi ca asta. Şi noi nu v-am spus doar "V-am spus noi!", ci v-am şi spus cum să faceţi lucrurile, pentru că, alături de colegii mei, am încercat să venim cu amendamente care vă spuneau că se va întâmpla exact ce se întâmplă astăzi aici. Şi acum le-aţi copiat, pe sistemul copy-paste, pentru că vă pricepeţi excelent la acest lucru. Şi da, puteţi să ne mulţumiţi. Mulţumiţi PNL că repară şi cârpeşte ceea ce nu sunteţi voi în stare să faceţi. Acum nu putem vota pentru această lege, în toată complexitatea ei, pentru că mai avem nevoie de câteva luni de zile să vedem adevărata... cum să spun, adevăratul dezastru al acestei legi. Succes în a face legi! (Aplauze.)

Florin Iordache Da. Mulţumesc. Rog Comisia. Cine prezintă? Vă rog, domnul preşedinte Budăi. Raport comun - Comisia pentru buget şi Comisia pentru muncă.

Marius-Constantin Budăi Mulţumesc frumos. Raport comun asupra Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare. În conformitate cu prevederile art. 95 şi 115 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci şi Comisia pentru muncă şi protecţie socială au fost sesizate spre dezbatere pe fond, în procedură de urgenţă, cu Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare introducerea unor măsuri în vederea eliminării disfuncţionalităţilor apărute în urma transferului sarcinii fiscale a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii celor două comisii au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare, în forma adoptată de Senat. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc frumos.

Florin Iordache Mulţumesc. Dacă sunt intervenţii? Nu. Avem un singur amendament respins. Dacă se susţine? Nu se susţine. Mulţumesc. Rămâne la votul final, miercuri, la ora 12,00; are caracter ordinar. Următorul.