29 octombrie 2018 – Aprobarea modificării ordinii de zi.

Costel Lupaşcu Vă solicit mutarea PL-x 410/2018 (Proiectul de Lege pentru acceptarea Acordului de înfiinţare a Băncii Asiatice de Investiţii în Infrastructură, încheiat la Beijing, la 29 iunie 2015 şi a Rezoluţiei nr. 40 privind admiterea României ca membru al Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură, adoptată de Consiliul Guvernatorilor Băncii Asiatice de Investiţii în Infrastructură, la 12 mai 2017.) de pe poziţia 37 pe poziţia 18.

Florin Iordache Da, deci 37. Acesta este PL-x 410/2018, cu raport de la Comisia pentru buget, da?

Costel Lupaşcu Da. Proiectul de Lege pentru acceptarea Acordului de înfiinţare a Băncii Asiatice de Investiţii în Infrastructură...

Florin Iordache ... încheiat la Beijing... şi textul curge, da? Deci îl aduceţi după 37 pe...?

Costel Lupaşcu Pe poziţia 18.

Florin Iordache ... pe 18.

Costel Lupaşcu Şi ultima solicitare.

Florin Iordache Staţi puţin, staţi puţin, să supun votului această mutare de pe poziţia 37 pe poziţia 18; trece tacit în data de 2 noiembrie. Să înceapă votul. Da. 150 de voturi pentru, 20 de voturi împotrivă. A fost adus pe poziţia 18. Rog stafful tehnic să actualizeze. Mai departe. Următoarea propunere.

Costel Lupaşcu Mutarea de pe poziţia 88 pe poziţia 19 a PL-x 272/2018 - Proiectul de Lege pentru modificarea art. 453 lit. b) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Florin Iordache Da. Tot aşa, cu raport de la Comisia pentru buget. Raport de adoptare, da? Bun. Să înceapă votul. Da. 119 voturi pentru, 52 de voturi împotrivă, o abţinere. S-a mutat şi acest PL-x 272/2018. Da, domnul Andronache, vă rog, Grupul PNL.

Gabriel Andronache Vă mulţumesc, domnule preşedinte. O problemă de procedură, în baza art. 151 din Regulamentul Camerei Deputaţilor. Domnule preşedinte, Aţi anunţat că s-a depus la căsuţa electronică a deputatului, adică a fiecăruia dintre noi, lista cu propunerile legislative sau proiectele de lege care sunt în termen de sesizare la Curtea Constituţională. Eu am verificat pe site-ul Camerei Deputaţilor; nu există nicio reglementare trecută ca fiind depusă la secretarul general al Camerei, pentru sesizare la Camera Deputaţilor. Am verificat la căsuţă să văd dacă am o listă de genul acesta, şi nu am. Pe cale de consecinţă, fie ne comunicaţi acum această listă, fie, rugămintea mea, atunci când faceţi acest anunţ, să nu mai fie formal, ci să fie chiar însoţit de lista respectivă, sau măcar să fie încărcată pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Florin Iordache Fără îndoială. Am rugat stafful tehnic să verifice această listă şi vă comunic. Fără îndoială, aveţi dreptate, domnule Andronache. Acum se încarcă. Domnule Andronache, în momentul în care eu am anunţat... Înţeleg că se încarcă pe site. O să verificaţi. Şi, la legile respective, dacă a fost procedură de urgenţă sau nu a fost procedură de urgenţă, puteţi sesiza Curtea Constituţională. Acum se încarcă pe site. Mulţumesc. Mergem mai departe. Domnul Cupă, vă rog, domnule preşedinte.