22 octombrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale (PL-x 592/2010). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 23. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale; PL-x 592/2010; procedură de urgenţă. Guvernul? Domnul secretar de stat. Şi apoi o să rog Comisia pentru buget sau Comisia juridică. Cine prezintă raportul?

Florin Iordache Vă mulţumesc, domnule ministru. Domnule vicepreşedinte, vă rog. Domnule Pirtea, vă rog, prezentaţi raportul. Este raport comun, Comisia pentru buget şi Comisia juridică.

Marilen - Gabriel Pirtea Bună ziua! Raport comun - PL-x 592/2010. În conformitate cu prevederile art. 95 şi art. 115 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci şi Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi au fost sesizate spre dezbatere pe fond, în procedură de urgenţă, cu Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale. Proiectul de Lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare modificarea următoarelor acte normative: În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrările şedinţei au hotărât, cu majoritate de voturi, adoptarea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, cu amendamentele admise prezentate în Anexă. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.

Florin Iordache Da. Intervenţii din partea colegilor? Nu. Domnule Márton, vreţi să interveniţi? Vă rog. La dezbateri generale, domnule...? Vă rog frumos. Da, la dezbateri generale, vă rog frumos. Domnul Márton Árpád.

Árpád-Francisc Márton Am o întrebare, domnule preşedinte, către cei care au scris raportul şi cei care au conceput textul. La art. XI pct. 15: "Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată în Monitorul Oficial..." etc. etc. - "...se modifică după cum urmează: Art. 27 se modifică şi va avea următorul cuprins... Nemodificat... Nemodificat..." Motivarea amendamentelor propuse - "Începând cu data de 1 ianuarie 2016, O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală a fost abrogată prin Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală". Adică se modifică un articol dintr-un act normativ abrogat? Şi atunci ce va fi în vigoare? Acel articol modificat din actul normativ abrogat? Sau s-a dorit să se modifice un articol din noul Cod fiscal? Nu înţeleg. Poate cineva îmi explică. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Da, Guvernul, vă rog. Domnule secretar de stat, Domnul Márton Árpád a făcut referire la 15 marginal. Este vorba de art. XI, nu IX. Este vorba despre articolul în care dumneavoastră... XI... în care dumneavoastră aţi precizat că începând cu 1 ianuarie, OG privind Codul... şi aşa mai departe. Precizări pentru domnul deputat.

Árpád-Francisc Márton Domnule preşedinte, Solicit retrimiterea la comisie. Şi să aşteptăm răspunsul în scris, să ştim dacă avem nevoie de acest articol XI sau de un text modificat care să ne trimită la articolul de modificat din noul Cod fiscal sau abrogarea art. XI. Şi până atunci, aşteptăm. Să vină în scris.

Florin Iordache Vă răspunde acum, domnule deputat.

Florin Iordache Da, vă rog, domnule Márton Árpád.

Árpád-Francisc Márton Atunci acest punct 15 ce conţine în raport? Se elimină, se abrogă sau nemodificat? Adică se modifică art. 27 dintr-un act normativ abrogat...

Florin Iordache Adică, dacă a fost abrogat...

Árpád-Francisc Márton Să ştiu şi eu ce...

Florin Iordache Domnule deputat, Dacă a fost abrogat, rămâne abrogat, asta era ideea!

Árpád-Francisc Márton Şi atunci rămâne art. XI aşa cum scrie acolo şi aşa va apărea în Monitorul Oficial. Că se modifică un articol dintr-un act normativ abrogat?

Florin Iordache Abrogat, da. Da, mulţumesc. Alte intervenţii? De la 15 până la 29. Intervenţii? Nu. Rămâne la votul final. Bun. A fost distribuit Proiectul de Lege pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor. Înţeleg... (Vociferări.) S-a schimbat un singur... Domnule coleg, aţi fost în sală... şi s-a modificat un singur articol. A fost distribuit? Bun. Îl vom dezbate în această după-amiază, fiţi convinşi. Stafful tehnic, aţi distribuit... (Vociferări.)... modificarea...? Mergem mai departe, până va fi distribuit.