22 octombrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.34/2018 pentru completarea art.5 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.40/2016 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (PL-x 388/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 20. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2018 pentru completarea art. 5 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 40/2016 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative; PL-x 388/2018; procedură de urgenţă; caracter ordinar. Guvernul. Vă rog, doamnă secretar de stat.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Intervenţii? Domnul Roman, prezentaţi raportul.

Florin-Claudiu Roman Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Suntem Cameră decizională. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege, în 19 iunie 2018. Consiliul Legislativ a avizat favorabil. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea art. 5 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 40/2016, în sensul creării cadrului normativ general care să asigure plata contribuţiilor financiare voluntare ale părţii române, în vederea participării la formatele de lucru, proiectele şi activităţile unor organizaţii internaţionale cu care România colaborează în vederea aderării. În conformitate cu prevederile art. 61 şi 63 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, membrii comisiilor au examinat proiectul de lege în şedinţe separate. În urma dezbaterilor, membrii comisiilor au hotărât, cu unanimitate de voturi, adoptarea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2018, în forma adoptată de Senat. În raport cu obiectul şi conţinutul reglementării, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc dumneavoastră. Domnul Leoreanu, Grupul PNL. Vă rog, domnule deputat, aveţi cinci minute.

Laurenţiu-Dan Leoreanu Da. Mulţumesc, domnule preşedinte. Crearea cadrului normativ general care asigură plata contribuţiilor voluntare ale părţii române privind participarea la proiecte, activităţi, evenimente cu organizaţii cu care România colaborează în vederea aderării este susţinută de Grupul Partidului Naţional Liberal din Camera Deputaţilor. Mai ales că crearea acestui cadru legal permite aprofundarea relaţiei României cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, aplicând principiile democraţiei reprezentative şi ale economiei de piaţă. Aşadar, vom susţine şi vom vota pentru acest proiect de lege. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc dumneavoastră. Dacă mai sunt alte intervenţii? Nu mai sunt. Nu sunt amendamente. Rămâne la votul final; caracter ordinar.