17 octombrie 2018 – Aprobarea modificării ordinii de zi.

Eugen Nicolicea Bună dimineaţa! Continuăm lucrările de astăzi ale Camerei Deputaţilor şi anunţ că, din totalul celor 329 de deputaţi, până în acest moment, şi-au înregistrat prezenţa 142 de deputaţi. Ordinea de zi pentru astăzi a fost distribuită. Dacă există propuneri de modificare pentru ordinea de zi?

Eugen Nicolicea Domnul deputat Oprea.

Dumitru Oprea Da. Ar trebui să-i mulţumiţi colegului de la PNL, care v-a adus în legalitate, fiindcă până acum aţi dat voturi în afara Regulamentului, nefiind nimeni din opoziţie şi nefiind trei, da? Dumneavoastră sunteţi un legalist, dar nu vedeţi ce e în preajmă.

Eugen Nicolicea Da. (Vociferări.) Da. Mulţumesc. Ne-am însuşit critica, şi eu, şi colegul meu. Am fost anunţat de viceliderul grupului. De fapt, îl rog să facă anunţul de la tribună, pentru că una dintre cele trei propuneri legislative nu era pentru retrimitere la comisie, cea de pe poziţia 3.

Costel Lupaşcu Aveam solicitarea ca PL-x 321/2018 să fie mutat de pe poziţia 24 pe poziţia nr. 5, pentru dezbateri.

Eugen Nicolicea Bun. Revenim asupra votului şi îl punem pe poziţia 5 din nou. Vă rog să votaţi. (Domnul deputat Gabriel Andronache solicită să ia cuvântul.) După vot, vă rog frumos. Cu 122 de voturi pentru, 3 voturi contra, două abţineri, această solicitare a fost aprobată. Vă rog, domnul Andronache, procedură.

Gabriel Andronache Da. Vă mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Noi sperăm să nu devină o obişnuinţă situaţia aceasta. Din nefericire, am constatat-o şi ieri, la Comisia juridică, când un vot pe un amendament... A durat cinci minute până când majoritatea a făcut cvorum în cadrul şedinţei. Vă mulţumesc.

Eugen Nicolicea Vă mulţumesc. Pe viitor, când mai avem intervenţii pe procedură, rog colegii să indice articolul din Regulament asupra căruia vor să revină. (Vociferări.) Am spus pe viitor, şi nu dialoghez cu sala. (Vociferări.) Supun votului dumneavoastră ordinea de zi cum a fost modificată prin votul dumneavoastră. Vă rog să votaţi. Cu 131 de voturi pentru şi o abţinere, ordinea de zi a fost aprobată.