3 octombrie 2018 – Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (PL-x 33/2018/25.09.2018). ( retrimisă comisiilor )

Florin Iordache Continuăm. 9. Potrivit programului adoptat, urmează Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore. Intervenţii dacă sunt? Vă rog, domnule deputat.

Hunor Kelemen Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Pe procedură. Am o rugăminte, fiind vorba despre un subiect extrem de sensibil şi extrem de important pentru toată societatea românească şi pe termen lung. În două săptămâni au fost nişte schimbări de la Senat până la Camera Deputaţilor. Ar fi bine să înţelegem toate raţionamentele, toate argumentele, cifrele. Poate că ar fi bine să amânăm o săptămână votul pe acest proiect de lege şi poate - nu ştiu dacă este o solicitare foarte mare - să ne adunăm toţi liderii din Parlament, să discutăm foarte deschis, poate ajungem la o decizie consensuală. Nu ştiu dacă se poate, nu ştiu dacă vom reuşi, dar ar merita o încercare în acest moment. De aceea, cerem retrimiterea proiectului la comisie. Vă rog.

Florin Iordache O săptămână. Da, domnule Suciu. Vă rog. O săptămână aţi solicitat dumneavoastră. Chestiunea cu liderii este o chestiune separată şi vă puteţi întâlni. Vă rog, domnule Suciu.

Vasile-Daniel Suciu Interesul Partidului Social Democrat este ca Legea offshore să treacă, în interesul naţional. Dar cum aritmetica parlamentară este foarte simplă, Partidul Social Democrat este de acord cu retrimiterea la comisie. Vă mulţumesc. (Aplauze.)

Florin Iordache Bun. Avem o solicitare de retrimitere - termen o săptămână. Să înceapă votul. 210 voturi pentru, o abţinere, un coleg care nu şi-a exprimat votul. A fost retrimisă pentru o săptămână. Am încheiat dezbaterile. Pauză 10 minute. Începem votul final. Mulţumesc.