26 septembrie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii (PL-x 74/2017). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 87. Proiectul de Lege privind completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii; PL-x 74/2017. Raport comun - Comisia pentru industrii şi Comisia juridică. Vă rog. Tot dumneavoastră prezentaţi? Vă rog.

Octavian Petric Mulţumesc. Raport comun asupra Proiectului de Lege privind completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege în data de 22 decembrie 2016. Consiliul Legislativ a dat un aviz negativ. Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare au avizat negativ proiectul de lege. Guvernul nu susţine adoptarea iniţiativei. În urma dezbaterilor şi a opiniilor exprimate, membrii celor două comisii sesizate în fond au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului respingerea Proiectului de Lege pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, întrucât Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 a fost abrogată prin pachetul legislativ privind achiziţiile publice, adoptat de plenul Camerei Deputaţilor la data de 10 mai 2016, pachet legislativ care a transpus în legislaţia internă dispoziţiile Directivei 2014/24/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 26 februarie 2014 privind achiziţiile publice. Din acest considerent, actualul proiect de lege a rămas fără obiect. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Dacă sunt înscrieri la dezbateri generale? Nu sunt. Rămâne la votul final. Următorul.