19 septembrie 2018 – Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.61/2015 pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice (PL-x 100/2016/2017). ( rămasă pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu Poziţia 21. 21. Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 61/2015 pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice. Este un raport fără amendamente. Procedură de urgenţă. Din partea Guvernului? Aveţi cuvântul. Vă rog.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc frumos. Din partea comisiei, prezentarea raportului. Domnul deputat Varga.

Vasile Varga Mulţumesc, doamnă preşedinte. Comisia a fost sesizată cu reexaminarea acestei legi, adoptată de Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, pe 3 octombrie 2016. La data de 12 octombrie 2016 această lege a fost transmisă Preşedintelui României pentru promulgare. În data de 31 octombrie 2016, Preşedintele României a solicitat reexaminarea legii, cererea de reexaminare fiind înaintată Senatului, ca primă Cameră sesizată, cu procedura reexaminării. Senatul a adoptat proiectul de lege, ca urmare a cererii de reexaminare formulată de Preşedintele României. Preşedintele României a solicitat reexaminarea legii pentru ca instituţiile implicate în aplicarea acestor proceduri să aibă timpul necesar pentru a asigura resursele necesare aplicării legii. În urma dezbaterilor, membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi au hotărât, cu majoritate de voturi, respingerea cererii de reexaminare formulată de Preşedintele României şi au propus plenului Camerei Deputaţilor adoptarea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei în forma adoptată de Senat.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. Dacă la dezbateri generale doreşte să intervină cineva? Nu. Nefiind amendamente, legea rămâne la votul final.