12 septembrie 2018 – Supunerea la votul final:

Carmen-Ileana Mihălcescu Stimaţi colegi, Începem sesiunea de vot final. Vot de control, vă rog. Haideţi, domnule Gerea. Vot de control încă o dată, vă rog. Verificaţi listele? Să începem. Verificaţi listele? Să începem. Punctul 1. Proiectul de Hotărâre privind validarea unui mandat de deputat; PH CD 56/2018. Vot, vă rog. Adoptat, cu 241 de voturi pentru, un coleg fără opţiune. Punctul 2. Proiectul de Hotărâre privind modificarea anexei la Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 125/2016 pentru aprobarea componenţei nominale a comisiilor permanente ale Camerei Deputaţilor; PH CD 54/2018. Vot, vă rog. Adoptat, cu 255 de voturi pentru, un coleg fără opţiune. Punctul 3. Proiectul de Hotărâre pentru înfiinţarea unei Comisii de anchetă "PSDragnea face poliţie politică prin interceptări ilegale"; PH CD 55/2018. Vot, vă rog. Respins, cu 94 de voturi pentru, 146 de voturi împotrivă, 6 abţineri, 5 colegi fără opţiune. Explicarea votului, domnul Florin Roman.

Florin-Claudiu Roman Mulţumesc, doamnă preşedinte. Doamnelor şi domnilor colegi, În momentul în care Partidul Naţional Liberal a venit cu acest proiect de hotărâre pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul interceptărilor ilegale şi al poliţiei politice făcute de un serviciu secret al Ministerului Administraţiei şi Internelor, speram ca Parlamentul..., cel mai democratic for din Parlamentul României să dea posibilitatea unor dezbateri pentru a clarifica nişte lucruri extrem de grave. Un fost prim-ministru, un fost preşedinte al PSD, primarul general al Capitalei vin şi spun, şi acuză, şi vin cu probe că sunt lucruri foarte grave, că oameni politici sunt monitorizaţi, filaţi şi interceptaţi în interiorul partidului de guvernământ, în lupta dumneavoastră internă. Aţi ajuns să vă spălaţi, stimaţi colegi, rufele, cu ajutorul serviciilor secrete. Întoarceţi serviciile secrete ale Ministerului Administraţiei şi Internelor în perioada 2004, când stenogramele dumneavoastră dovedeau ingerinţa acestor servicii în ceea ce înseamnă lume politică şi administrativă. Dar ceea ce este cel mai grav este că sunt încălcate drepturile şi libertăţile cetăţeneşti ale fiecărui român. Fie că e PSD-ist, fie că e de la ALDE, fie că e de la PNL sau PMP, sau de unde doriţi dumneavoastră. Faptul că dumneavoastră astăzi aţi votat împotriva acestei comisii înseamnă că vă temeţi de aflarea adevărului. Numai că, dragi colegi, de ce vă este frică n-o să scăpaţi! Şi-atunci, să nu ţipaţi! În urmă cu un an de zile, când spuneam tot aceste lucruri...

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă rog să încheiaţi, domnule deputat.

Florin-Claudiu Roman ... ne huiduiaţi. (Vociferări.) Astăzi vi le spun Firea şi Ponta. Mâine va veni Tudose sau alţi colegi de-ai dumneavoastră, oameni care au curajul de a spune lucrurilor pe nume.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc.

Florin-Claudiu Roman Românii vor ţine minte că le-aţi încălcat drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Vă mulţumesc. (Vociferări.)

Carmen-Ileana Mihălcescu Domnul Eugen Tomac, explicarea votului. (Vociferări. Rumoare.)

Eugen Tomac Doamnă preşedinte, Domnului Dragnea, pe vremea când se plimba cu cei pe care îi înjură, fie pe la Belina, fie prin altă parte... i-a rămas o obsesie - de ce nu are şi dumnealui un stat paralel. Şi a vrut să-şi creeze un stat paralel mai mic. Păcat că nu vreţi să aflaţi de fapt ce se întâmplă în spatele acestui stat paralel mai mic, care vă vânează pe dumneavoastră, nu pe noi! (Vociferări. Aplauze. Rumoare.)

Carmen-Ileana Mihălcescu Da. Legi organice. Adoptări. Nu mai sunt alte intervenţii, da, la explicarea votului? Punctul 4. Proiectul de Lege privind distribuţia de asigurări; PL-x 394/2018 - lege organică. (Doamna deputat Raluca Turcan solicită să ia cuvântul pe procedură.) Doamnă Turcan, ce procedură vreţi să invocaţi? (Vociferări. Rumoare.)

Raluca Turcan Vă solicit, doamnă preşedinte de şedinţă, să mai faceţi o verificare a votului, întrucât sunt foarte mulţi colegi care sunt în sală şi nu figurează la votul de prezenţă. Eu, într-adevăr, nu am votat, pentru că mă întorceam din spatele sălii. Însă foarte mulţi colegi erau în bănci şi votul lor nu apare. Şi este riscant să nu apară votul la următorul punct de pe ordinea de zi. (Vociferări. Rumoare.) Deci încă un vot de control, vă rog.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vot de control, vă rog. OK. Merge... (Vociferări.) Ce nu merge? Dar verificaţi listele, doamnă Turcan. (Vociferări.) Doamnă Turcan, poate unii colegi nu vor să voteze. Nu puteţi să-i obligaţi. (Vociferări. Rumoare.) Bun. Punctul 4. Am rămas la punctul 4. Haideţi, doamnă Turcan. (Vociferări. Rumoare.) 4. Proiectul de Lege privind distribuţia de asigurări; PL-x 394/2018; lege organică. Vot, vă rog. Adoptat, cu 259 de voturi pentru, un vot împotrivă, două abţineri. Punctul 5. Moţiunea simplă iniţiată de 66 deputaţi; MS 8/2018. Vot, vă rog. Respinsă, cu 99 de voturi pentru, 149 de voturi împotrivă, 3 abţineri, 4 colegi care nu votează. Am epuizat sesiunea de vot final. Rog colegii să... Intervenţii? Explicarea votului. Domnul Nechifor Cătălin, la explicarea votului? Nu. A, din greşeală. Domnul Sitterli Ovidiu, explicarea votului.

Ovidiu-Ioan Sitterli Pe procedură.

Carmen-Ileana Mihălcescu N-avem procedură. Procedură? (Vociferări.)

Ovidiu-Ioan Sitterli Hotărârea nu a fost...

Carmen-Ileana Mihălcescu Jurământul este valabil. Bun. Mulţumesc. Rog colegii, şedinţă de Birou permanent. Încheiem aici şedinţa noastră de astăzi. O zi bună! La revedere! Şedinţa s-a încheiat la ora 12,16.