11 septembrie 2018 – Păstrarea unui moment de reculegere în memoria lui Ilie Gâzea.

Carmen-Ileana Mihălcescu Dau cuvântul domnului deputat Pavel Popescu, pentru citirea textului moţiunii simple. Vă rog.

Pavel Popescu Vă mulţumesc, doamnă preşedinte. Stimaţi colegi, Doamnă ministru, Înainte de a purcede la acest text pe care-l voi citi, care probabil vi se va părea extrem de plictisitor şi-l veţi ignora, aş vrea să vă aduc aminte de un singur nume care probabil multora dintre voi nu vă spune nimic. Numele este Ilie Gâzea, un român, un frate de-al nostru, de-al tuturor, care a murit în urma protestelor de pe 10 august. Acest Ilie Gâzea poate pentru unii dintre voi este un anonim, dar un om a decedat la o săptămână după protestele din 10 august. Pe 10 august acest om a suferit o hemoragie nazală şi bucală gravă...

Carmen-Ileana Mihălcescu Domnule deputat, purcedeţi la citirea textului moţiunii simple, vă rog frumos, aşa cum aţi anunţat.

Pavel Popescu Da, doamnă preşedinte. V-aş ruga un singur lucru...

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă rog.

Pavel Popescu Aşa cum se practică în acest Parlament, v-aş ruga pe toţi să ţinem un moment de reculegere pentru Ilie Gâzea, înainte de a citi acest text al moţiunii.

Carmen-Ileana Mihălcescu Procedură, domnul Suciu. (Se păstrează un moment de reculegere.)

Pavel Popescu Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Procedură.

Vasile-Daniel Suciu Mulţumesc, stimaţi colegi. Cred că acea afirmaţie celebră, că te foloseşti de decesul cuiva sau de moartea cuiva ca să ai foloase politice, este mai actuală decât niciodată. Stimaţi colegi, Nu s-a dovedit nici până în ziua de astăzi că acest domn, a cărui moarte o regretăm cu toţii, a decedat din cauza a ceea ce s-a întâmplat pe 10 august. Şi vă rog, din suflet, nu mai politizaţi moartea nimănui. Vă mulţumesc.