10 iulie 2018 – Aprobarea unor modificări ale ordinii de zi.

Carmen-Ileana Mihălcescu Bună dimineaţa, doamnelor şi domnilor deputaţi. Declar deschisă şedinţa de astăzi a Camerei Deputaţilor, din cadrul sesiunii extraordinare, şi anunţ că, din totalul celor 329 de deputaţi, până în acest moment, şi-au înregistrat prezenţa 157. Programul de lucru pentru astăzi. În prima parte, începând de acum până la ora 12,00, dezbateri asupra problemelor înscrise pe ordinea de zi, iar la ora 12,00 votul final. Pe procedură, domnul Suciu.

Vasile-Daniel Suciu Mulţumesc, doamnă preşedinte de şedinţă. Bună dimineaţa, stimaţi colegi. Vreau să vă supun atenţiei dumneavoastră introducerea unor proiecte de lege pe ordinea de zi de astăzi, în completare la ceea ce avem astăzi pe ordinea de zi. Şi anume: PL-x 337/2018 - Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, să o mutăm pe ordinea de zi, pe poziţia 5, după Codul silvic; PL-x 287/2018 - Proiectul de Lege privind emiterea cărţilor de identitate speciale membrilor misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale acreditate în România, pe poziţia 6; PL-x 203/2018 - Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 374/2006 privind suspendarea serviciului public cu specific silvic pentru proprietarii terenurilor forestiere pentru care au fost emise documentele prevăzute la art. III alin. (1) din Legea nr. 169/1997 pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, pe poziţia următoare şi PL-x 258/2018 - Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, în continuare. Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Mulţumesc şi eu. Supun votului dumneavoastră...

Claudiu-Iulius-Gavril Năsui Procedură!

Carmen-Ileana Mihălcescu Procedură, domnul Năsui. Nu v-aţi înscris.

Claudiu-Iulius-Gavril Năsui Mulţumesc, doamnă preşedinte de şedinţă. Vă citesc art. 69 alin. (3): "La propunerea motivată a Biroului permanent sau a unui lider de grup parlamentar, Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, în unanimitate, poate aproba înscrierea în ordinea de zi a proiectelor de legi sau a propunerilor legislative, care se vor supune dezbaterii şi adoptării...". Aici nu a existat deloc unanimitate! Sunt lider de grup. Nu sunt de acord cu această suplimentare. Da? Voci din sală : Înscrierea!

Claudiu-Iulius-Gavril Năsui Da, înscrierea! Este vorba de înscriere, aşa v-aţi exprimat. Prin urmare, este neregulamentar. Mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Toate aceste proiecte au fost aprobate în data de 9 iulie 2018 şi fac parte din agenda înscrisă pentru sesiunea extraordinară. Nu facem decât să le reorganizăm, în acest moment, ca şi dezbatere. Motiv pentru care, vă supun votului dumneavoastră modificările propuse de către liderul de grup, domnul Daniel Suciu. Vot, vă rog. 105 voturi pentru, 21 de voturi împotrivă, 4 abţineri. Modificările au fost adoptate. Intrăm în ordinea de zi.