9 iulie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.98/2010 privind identificarea, desemnarea şi protecţia infrastructurilor critice (PL-x 390/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 3. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 98/2010 privind identificarea, desemnarea şi protecţia infrastructurilor critice; PL-x 390/2018. Comisia pentru administraţie şi Comisia pentru apărare. Cine? Domnul Bejinariu. Vă rog. Domnule Suciu, vă rog să vă invitaţi colegii în sală, să pot supune la vot, că nu avem 165. V-am invitat, domnule Bejinariu. Vă rog. Domnule Bejinariu, vă rog, prezentaţi raportul comun al celor două comisii.

Eugen Bejinariu Mulţumesc. Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au fost sesizate, spre dezbatere pe fond, cu Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 98/2010 privind identificarea, desemnarea şi protecţia infrastructurilor critice, Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege în şedinţa din 18 iunie 2018. La întocmirea prezentului raport, comisiile au avut în vedere: avizul favorabil al Consiliului Legislativ, cu observaţii şi propuneri, transmis cu Adresa nr. 473/16 mai 2018; avizul favorabil al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, transmis cu nr. 45/10 mai 2018. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 98/2010, în scopul actualizării legislaţiei naţionale, care transpune prevederile Directivei Consiliului 2008/114/CE din 8 decembrie 2008 privind identificarea şi desemnarea infrastructurilor critice europene şi evaluarea necesităţii de îmbunătăţire a protecţiei acestora. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. În conformitate cu prevederile art. 61 şi art. 63 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, membrii celor două comisii sesizate în fond au examinat proiectul de lege în şedinţe separate. În urma dezbaterilor şi a opiniilor exprimate, membrii Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului au hotărât, cu unanimitate de voturi, adoptarea proiectului de lege mai sus menţionat, în forma adoptată de Senat. De asemenea, în urma dezbaterilor, membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au hotărât, cu unanimitate de voturi, să-şi însuşească raportul preliminar al Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi să aprobe un raport comun de adoptare. Membrii celor două comisii sesizate în fond au hotărât, cu unanimitate de voturi pentru, în conformitate cu prevederile art. 61 şi art. 63 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, să propună plenului Camerei Deputaţilor un raport comun de adoptare a proiectului de lege. Prin obiectul de reglementare şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Dacă sunt intervenţii la dezbateri generale? Nu sunt. Nu are amendamente. Rămâne la votul final. Invit liderii grupurilor... (Vociferări.) Păi, nu mai am.... Stimaţi colegi, Haideţi să introduceţi cartelele. Rog colegii să ia loc în bancă. Introduceţi cartelele, să vedem dacă suntem 165 de colegi în sală. Să facem un vot de control. Aţi luat loc, da? Vă rog, vot de control. Să înceapă votul. 148. Tot nu suntem în cvorum. Deci suntem 148. Nu suntem în cvorum. Mai încercăm mai târziu. (Râsete.) Rog liderii de grup... Repet, nu pot susţine un proiect de hotărâre. Trebuie să fim minimum 165 în sală. Invit liderii de grup la prezidiu. O să vă solicit o pauză de consultări de 30 de minute, până ne vin rapoarte, că nu avem în acest moment. (Consultări.) În urma consultării cu colegii lideri de grup, pauză 30 de minute. Ne vedem la 17,20.