9 iulie 2018 – Aprobarea unor modificări ale ordinii de zi.

Florin Iordache La procedură, înţeleg, pentru ordinea de zi, domnul Ion Stelian şi apoi domnul Vasile-Daniel Suciu.

Stelian-Cristian Ion Domnule preşedinte, Articolul 86 din Regulamentul Camerei Deputaţilor se referă la proiectul ordinii de zi, care este întocmit de Biroul permanent.

Florin Iordache Da.

Stelian-Cristian Ion Deci este vorba doar de un proiect, nu de ordinea de zi. Ştiţi foarte bine că se supune la vot ordinea de zi...

Florin Iordache Fără îndoială!

Stelian-Cristian Ion ... şi de fiecare dată când avem modificări, se cere schimbarea ordinii de zi, astfel cum a fost propusă de către Biroul permanent, acele lucruri se supun la vot. Aşa încât, trebuie să respectăm această regulă.

Florin Iordache Domnule coleg, Pentru proiectul ordinii de zi, care a fost înaintat de către Biroul permanent, nu avem nevoie de cvorum. Dacă unul dintre liderii grupurilor parlamentare - şi văd o solicitare din partea domnului Suciu - ne propune o modificare a ordinii de zi, fără îndoială acele modificări şi reorganizări ale ordinii de zi şi a proiectelor de pe ordinea de zi, pe fiecare în parte le supun votului dumneavoastră. Eu am solicitat prezenţa pentru primul punct al ordinii de zi, respectiv ocuparea unui post de deputat, că avem acest proiect de hotărâre, este doamna deputat prezentă aici, pentru a putea fi adoptat acel proiect de hotărâre, primul pe ordinea de zi, să dăm vot final, să meargă la Monitorul Oficial, ca până diseară doamna să poată depune jurământul. Este necesară, pentru adoptarea acelei hotărâri, prezenţa a 165 de colegi. Dar pentru că sunt cel puţin trei comisii care lucrează, în acest moment, în paralel cu plenul, când vom avea cvorum, vom da votul şi pe acest proiect de hotărâre. Până atunci, domnule Suciu, vă rog, propuneţi-ne modificări la ordinea de zi, după care le voi supune votului dumneavoastră.

Vasile-Daniel Suciu Mulţumesc mult, domnule preşedinte de şedinţă. Bună ziua, stimaţi colegi. Vreau să vă propun câteva modificări la ordinea de zi şi chiar completarea acesteia. Şi le iau pe rând. Vă rog să fiţi de acord să suplimentăm ordinea de zi cu două proiecte, şi anume, PL-x 390/2018 - Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 98/2010 privind identificarea, desemnarea şi protecţia infrastructurilor critice - să fie pe poziţia 3 a ordinii de zi. De asemenea, PL-x 199/2017 - Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 25/2017 pentru modificarea conţinutului anexei la Ordonanţa Guvernului nr. 7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale. De asemenea, vă rog să supuneţi la vot, să fiţi de acord cu retrimiterea la comisie a Proiectului de Cod administrativ - termen 20-30 de minute, pentru o ultimă modificare, şi anume PL-x 369/2018. În rest, ordinea de zi curge, aşa cum a fost ea întocmită. Şi, de asemenea, Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor să fie prima pe ordinea de zi. Vă mulţumesc.

Florin Iordache După proiectul de hotărâre, da?

Vasile-Daniel Suciu Da.

Florin Iordache Bun. După proiectul de hotărâre privind ocuparea unui loc de deputat. Iar dumneavoastră aţi solicitat Codul administrativ să se reîntoarcă la Comisia specială. Înţeleg că trebuie făcute nişte corelări. Domnul preşedinte Ciolacu va convoca colegii la etajul 4. Bun. Stimaţi colegi, Supun votului dumneavoastră această propunere de modificare a ordinii de zi. Să înceapă votul. 124 de voturi pentru, 27 de voturi împotrivă, două abţineri. Ordinea de zi a fost modificată.