9 iulie 2018 – Informare privind activarea domnului deputat Adrian Mocanu în cadrul Grupului parlamentar ALDE.

Florin Iordache Rog liderii de grup să-şi invite colegii în sală, să putem începe şedinţa. Vă rog frumos. Rog colegii, înainte de a începe, să facem un vot de control cu cartela. Vă rog. Domnule Şimon, vă rog, haideţi să facem un vot cu cartelă. Pentru primul punct al ordinii de zi ne trebuie 165 de colegi prezenţi în sală. Rog colegii să ia loc în bănci. Introduceţi cartela, să facem un vot de control. Da? Sunteţi pregătiţi? Bun. Să înceapă votul. Suntem 129. Stimaţi colegi, Vă propun să începem. Avem trei comisii care lucrează în paralel cu plenul şi, la un moment dat, când vom avea cvorum pentru acest proiect de hotărâre, plus la final... Nu avem altă soluţie! (Vociferări.) Ne trebuie 165 de colegi prezenţi. Voci din sală : Suntem!

Florin Iordache Mai facem un vot de control, stimaţi colegi. Rog colegii să ia loc, să putem începe şedinţa... Rog colegii, toată lumea, să voteze pentru. Mulţumesc. 125. Nu suntem. Începem. Domnule Tomac, vă rog.

Eugen Tomac Domnule preşedinte de şedinţă, Ar trebui să fim în cvorum pentru a vota ordinea de zi. Deci propun să fim, totuşi, în forul acesta, exact aşa cum prevede Regulamentul. Mulţumesc.

Florin Iordache Domnule coleg, nu este nevoie să votăm ordinea de zi. Îmi pare foarte rău, ordinea de zi nu se votează niciodată, este stabilită de către Biroul permanent. Ceea ce vom vota noi, la un moment dat, aceasta era rugămintea, avem o colegă... Este un proiect de hotărâre, în locul domnului Vlase, care şi-a dat demisia, este venită o colegă de la Bacău. Şi pentru ca pasul următor este să adoptăm hotărârea, dar trebuie să fim în cvorum, în locul domnului Vlase este colega noastră, doamna deputat. După ce se adoptă această hotărâre şi se publică în Monitorul Oficial, abia după aceea dumneaei poate depune jurământul şi se va calcula în cvorum. Aici suntem. Da? Mulţumesc. Declar deschisă şedinţa de astăzi şi vă anunţ că, din totalul celor 328 de deputaţi... (Domnul deputat Stelian-Cristian Ion doreşte să ia cuvântul pe procedură.) Imediat, vă dau cuvântul pe procedură! ...din totalul celor 328 de deputaţi, şi-au înregistrat prezenţa un număr de 125. Avem o informare din partea Grupului parlamentar ALDE, care ne aduce la cunoştinţă că domnul deputat Mocanu Adrian va activa în cadrul Grupului parlamentar ALDE, începând cu data de 4 iulie. Programul de lucru: de acum până la ora 18,00, iar la ora 18,00 votul final.