2 iulie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru detaşarea personalului prevăzut la art. 24 1 alin. (1) şi alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 84/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor, de la Ministerul Afacerilor Interne la serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor (PL-x 335/2018). ( rămas pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu 10. Proiectul de Lege pentru detaşarea personalului prevăzut la art. 24 1 alin. (1) şi alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 84/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor, de la Ministerul Afacerilor Interne la serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor; PL-x 335/2018. Raport fără amendamente. Procedură de urgenţă. Comisia pentru administraţie, prezentarea raportului. Domnul Roman Florin. Vă rog.

Florin-Claudiu Roman Mulţumesc, doamnă preşedinte de şedinţă. Doamnelor şi domnilor colegi, În conformitate cu prevederile art. 95 şi art. 115 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, în procedură de urgenţă, a discutat acest proiect de lege. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul a respins proiectul de lege. Consiliul Legislativ a avizat favorabil. Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare stabilirea unei perioade de detaşare de 6 ani la serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor, pentru o anumită categorie de personal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării funcţionalităţii serviciilor comunitare. În conformitate cu prevederile art. 61 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, membrii comisiei au examinat proiectul de lege şi avizul Consiliului Legislativ, în şedinţa din 12 iunie 2018, şi au adoptat acest proiect de lege cu unanimitate de voturi, în forma iniţiatorului. În raport de obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor organice. Şi pentru corelare tehnico-legislativă, se impune eliminarea sintagmei de la alin. (3): "începând cu data de 15 mai 2018", evitându-se, astfel, retroactivarea legii.

Carmen-Ileana Mihălcescu Dezbateri generale, vă rog.

Florin-Claudiu Roman Grupul PNL susţine acest proiect de lege şi vă invităm şi pe dumneavoastră să susţineţi ordonanţa, pentru că neadoptarea ei ar însemna o blocare a serviciilor de evidenţă a persoanei, în această perioadă de vară, de concedii, când cozile, ştiţi foarte bine, sunt mai mari şi la paşapoarte, şi la evidenţa persoanei. Vă mulţumesc.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc şi eu. Nu mai sunt alte intervenţii la dezbateri generale, nu sunt amendamente. Proiectul merge la votul final.