2 iulie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind unele măsuri referitoare la sumele acordate reprezentând ajutoare de urgenţă (PL-x 396/2018). ( rămas pentru votul final )

Carmen-Ileana Mihălcescu 6. Proiectul de Lege privind unele măsuri referitoare la sumele acordate reprezentând ajutoare de urgenţă. Este PL-x 396/2018. Are caracter organic şi patru amendamente admise. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva să intervină? Din partea comisiei sesizate în fond, atunci, pentru prezentarea raportului. Domnule Solomon?

Adrian Solomon Mulţumesc, doamnă preşedinte. Stimaţi colegi, Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal pentru aplicarea unor măsuri referitoare la sumele acordate ca ajutoare de urgenţă, în temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul exonerării persoanelor care au beneficiat de aceste ajutoare de la restituirea unor sume ca urmare a constatării, de către Curtea de Conturi sau alte instituţii cu atribuţii de control, a înregistrării unor prejudicii. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în şedinţa din 20 iunie 2018. Face parte din categoria legilor organice. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Comisia propune plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege, cu amendamentele care fac parte din anexa prezentului raport.

Carmen-Ileana Mihălcescu Vă mulţumesc. Dezbateri generale? Nu. Nicio intervenţie. Trecem la dezbaterea proiectului de lege. Dacă la titlul legii sunt obiecţii? Nu. Adoptat. La nr. crt. 2 sunt obiecţii? Nu. Adoptat. Nr. crt. 3, obiecţii? Nu. Adoptat. Şi nr. crt. 4, obiecţii? Nu. Adoptat. Rămâne pentru votul final.