26 iunie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor (PL-x 472/2017). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 10. Proiectul de Lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor; PL-x 472/2017; caracter ordinar. Avem 140 de amendamente. Guvernul dacă doreşte să intervină? Nu doreşte. Doriţi? Doreşte? Aveţi? Vă rog. Vă rog, Guvernul.

Florin Iordache Da. Vă mulţumesc. Avem raport comun, Comisia pentru administraţie... Domnul Roman, da. Mulţumesc. Domnul Roman prezintă raportul. Domnul Roman, raport comun, Comisia pentru administraţie şi Comisia juridică.

Florin-Claudiu Roman Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. În conformitate cu prevederile art. 95 din Regulamentul Camerei, prin adresa PL-x 472 din 20 noiembrie 2017, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi au fost sesizate spre dezbatere în fond cu Proiectul de Lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor. Senatul a adoptat proiectul de lege. Camera Deputaţilor e Cameră decizională. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor. În conformitate cu prevederile art. 61 şi 63 din Regulamentul Camerei, membrii Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi membrii Comisiei juridice au examinat proiectul de lege în şedinţă comună, în 19 iunie 2018. În urma dezbaterilor, membrii celor două comisii reunite au hotărât, cu unanimitate de voturi, adoptarea Proiectului de Lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, cu amendamentele admise cuprinse în Anexa nr. 1 şi un amendament respins care este cuprins în Anexa nr. 2. În raport cu obiectul şi conţinutul reglementării, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Da, la dezbateri generale, Grupul PNL, tot domnul Roman. Vă rog.

Florin-Claudiu Roman Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Grupul PNL va vota pentru adoptarea acestui proiect de lege care aşteaptă de ani buni ca să se transforme în lege. Vreau să mulţumesc celor de la Ministerul Dezvoltării şi reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari. Au fost dezbateri timp de ani de zile pe acest proiect de lege. Proiectul nu este unul perfect, este încă perfectibil, dar oricum astăzi se face, prin votul dumneavoastră, un pas important spre rezolvarea problemelor cu care se confruntă asociaţiile de proprietari şi condominiile. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Alte intervenţii din partea grupurilor parlamentare? Nu sunt alte intervenţii. Avem 140 de amendamente admise, un singur amendament respins, la art. 80. Bun. Să începem dezbaterea. Dacă la titlul legii sunt intervenţii? Nu. De la 2 până la 30. Dacă sunt intervenţii? Nu. De la 31 până la 70. Dacă sunt intervenţii? Nu. De la 71 până la 115. Dacă sunt intervenţii? Nu. De la 116 la 140? Nu. Rămâne la votul final; caracter ordinar.