Petru Gabriel Vlase Vă rog să vă invitaţi colegii în sală, să luăm loc în bănci. Într-un minut facem vot de control. Vă rog, vot test. N-a funcţionat. Scoateţi cartelele, introduceţi-le din nou, facem alt vot test. Vot test 2. Vot. Vă rog, vot. (Vociferări.) Vă rog, vă rog, calm! Mai facem o dată dacă nu merge. Procedură.
Raluca Turcan Domnule preşedinte de şedinţă, Este clar că sistemul electronic dă rateu şi vă propunem vot nominal, în special la Codul de procedură penală. (Vociferări.)
Petru Gabriel Vlase Ultimul vot test. Vă rog, vot. 240. Am o propunere aici, pe care v-o supun votului. Vă rog să votaţi. 64 de voturi pentru, 181 de voturi împotrivă, două abţineri. Începem. 1. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu şi Comitetul Economic şi Social European - Noile avantaje pentru consumatori COM(2018) 183. Vă rog, vot. 251 de voturi pentru, 3 voturi împotrivă, o abţinere, un coleg care nu optează. Adoptat. 2. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor privind modalităţile de a face posibilă transformarea digitală a serviciilor de sănătate şi de asistenţă în cadrul pieţei unice digitale, autonomizarea cetăţenilor şi construirea unei societăţi mai sănătoase COM(2018)233. Vă rog să votaţi. 250 de voturi pentru, două voturi împotrivă, 3 abţineri. Adoptat. Explicarea votului, domnul Drulă.
Cătălin Drulă Domnule preşedinte de şedinţă, Stimaţi colegi, Doamnelor şi domnilor deputaţi, Am votat acest proiect de opinie, asupra acestei Comunicării a Comisiei Europene, care se referă la transformarea digitală în sănătate. Sănătatea este importantă, dar mai importantă este sănătatea morală a unei naţii, care nu trebuie să se transforme într-o republică penală, aşa că mesajul este aici. (Poartă un tricou cu inscripţia "# Fără Penali". Aplauze. Rumoare.)
Petru Gabriel Vlase 3. Proiectul de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor Un buget modern pentru o Uniune care protejează, capacitează şi apără Cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027 COM (2018)321. Vot. 246 de voturi pentru, două voturi împotrivă, o abţinere. Adoptat. Explicarea votului.
Claudiu-Iulius-Gavril Năsui Mulţumesc, domnule preşedinte. Este un proiect de hotărâre foarte important, prin care confirmăm comunicarea Uniunii Europene pentru bugetul multianual. După cum ştiţi, în acest buget multianual, 2021-2027, România ar putea să primească mai multe fonduri, deşi noi ştiţi foarte bine că avem probleme cu absorbţia. Bine, noi avem probleme şi cu corupţia, dar aceasta se pare că nu ne-a împiedicat... În schimb, o mare noutate, care se face în bugetul viitor pentru Uniunea Europeană, va fi condiţionarea fondurilor europene, cofinanţărilor europene şi a acestor fonduri structurale, de situaţia sistemului de justiţie. Deci, acesta este un vot trist şi ironic pe care-l dăm astăzi, tocmai în ziua în care mutilăm aceste Coduri de procedură penală şi toate acestea şi periclităm norocul istoric pe care-l are România, fiind în Uniunea Europeană şi primind aceşti bani. (Aplauze.) Mulţumesc.
Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Domnul Roman, explicarea votului. (Vociferări.) Vă rog! Stimaţi colegi, Vă rog!
Florin-Claudiu Roman Domnule preşedinte de şedinţă, Doamnelor şi domnilor colegi, Dacă ne uităm la ceea ce înseamnă exerciţiu bugetar, vedem că suntem pe plus cu 32 de miliarde. Am contribuit cu 15, am luat 47 şi suntem pe partea de plus. În schimb, stimaţi colegi, reînnoiesc apelul către dumneavoastră. Mai avem 5,1 miliarde de cheltuit de pe POIM, de pe Proiecte de Infrastructură Mare. După ultima declaraţie a domnului ministru Şova, cred că este un moment foarte bun ca, după ce terminaţi răfuiala cu justiţia, să vă apucaţi şi de economie, pentru că vedem declaraţiile halucinante ale domnului Şova, căruia îi cer încă o dată demisia de la tribuna Parlamentului. Avem cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană, avem cea mai mare creştere a preţului la combustibil, avem... (Vociferări.) Domnule Solomon, şi pe dumneavoastră vă costă la buzunar! Şi pentru dumneavoastră funcţionează ROBOR, şi pentru dumneavoastră creşte cursul, ca şi pentru orice alt român! Apucaţi-vă să faceţi ceea ce v-aţi angajat în faţa oamenilor! V-aţi angajat să guvernaţi! Şi ce faceţi? În timp ce doamna ministru ne spun că cresc toate salariile, vedem că, de fapt, în multe zone salariile scad. Vine şi ne spune doamna ministru: "Este totul rezolvat în sănătate!", şi vedem că avem opt categorii. Vă mai interesează această ţară? Vă mai interesează cum trăiesc românii?! (Gălăgie.)
Petru Gabriel Vlase Mulţumesc.
Florin-Claudiu Roman Vă mai interesează că n-au de unde să-şi plătească facturile?! (Rumoare.)
Petru Gabriel Vlase Mulţumesc.
Florin-Claudiu Roman Guvernaţi! Asta le-aţi spus oamenilor, că veţi guverna pentru ei, nu pentru voi! (Vociferări. Aplauze.)
Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Legi ordinare. Adoptări. 4. Proiectul de Lege pentru completarea Legii asistenţei sociale nr. 292/2011. Comisia pentru muncă propune adoptarea. Vă rog să votaţi. 252 de voturi pentru, două voturi împotrivă. Adoptat. Legea pentru modificarea şi completarea... (Domnul deputat Cristian-Gabriel Seidler solicită să ia cuvântul.)
Cristian-Gabriel Seidler Este foarte bine că am votat ca pe site-ul ministerului, condus momentan de doamna Lia Olguţa Vasilescu, să se publice anual un raport privind serviciile sociale. Ar fi bine ca pe site-ul instituţiilor publice din România, în general, să se mai publice şi care sunt costurile serviciilor sociale pe care le prestează domnul Victor Ciorbea pentru domnul Liviu Dragnea - 3.400 de euro în fiecare lună, de acum încolo, pensie specială. Atât costă trădarea! Se învârte în mormânt Coposu! (Aplauze.)
Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Domnul Popescu, explicarea votului. (Gălăgie.)
Pavel Popescu Mulţumesc, domnule preşedinte. Vreau să vă spun doar atât: doi copii, doi minori au fost violaţi într-un centru de plasament. În aceeaşi zi, o organizaţie, care proteja drepturile acestor minori, a încercat să ia legătura cu domnul Victor Ciorbea, Avocatul Poporului. Acea organizaţie m-a sunat şi pe mine. Pe site-ul Avocatului Poporului există două numere de telefon, inclusiv un număr la care poţi suna 24 din 24! Am sunat cinci ore încontinuu, şi eu, şi alţi colegi de-ai mei, la acele numere şi n-am putut să dau de domnul Victor Ciorbea. Probabil că, la salariul şi indemnizaţia pe care o are acum, era pe undeva printr-o ţară exotică. Vreau să-i mulţumesc domnului Victor Ciorbea pentru modul în care reprezintă interesele cetăţenilor români. Desigur, ironic.
Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. (Vociferări.) Vă rog, stimaţi colegi, este târziu! 5. Legea pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, reexaminată la cererea Preşedintelui României. Comisia pentru sănătate propune adoptarea. Vot. 227 de voturi pentru, 24 de voturi împotrivă, doi colegi care nu optează. Adoptată. (Domnii deputaţi Petru Movilă şi Cristian Ghinea solicită să ia cuvântul.) Împreună! (Râsete. Aplauze.)
Petru Movilă Bună seara, stimaţi colegi! Şapte ani de-acasă nu strică nimănui! Am venit să vă mulţumesc pentru votul acordat unei legi importante, Proiectul de Lege pentru modificarea Legii farmaciei, care reglementează vânzarea în mediul on-line a medicamentelor, cele mai multe dintre ele contrafăcute, cele mai multe dintre ele care nu au caracteristica tehnică de bază autorizată pentru fabricare, o lege care vine să salveze vieţi, pentru că foarte mulţi români practică automedicaţia, iau medicamente după ureche, cumpără de pe Internet, şi acest proiect de lege, care a trecut prin votul tuturor, va face lucruri bune. Eu vă mulţumesc foarte mult, şi, sigur, colegii care au nevoie de medicamente, că sunt mai nervoşi, să meargă întâi la medic, după aceea să înghită pilule. Mulţumesc. (Aplauze.)
Petru Gabriel Vlase Domnul Ghinea.
Cristian Ghinea Domnule preşedinte, În timp ce noi votam legea aceasta, s-a întâmplat ceva amuzant, dar tragic. Un coleg deputat a venit cu copilul, pe care l-a luat de la grădiniţă, aici, copilul a intrat pe uşa aceea, şi domnul de acolo a trimis imediat bodyguarzii să-l scoată afară pe copilul de 5 ani. În acest timp, domnul Neacşu, care este un penal şi nu are dreptul să stea în Camera Deputaţilor, stă acolo, (Rumoare.) spre sfidarea tuturor! (Gălăgie.) Să vă fie... (I se întrerupe microfonul.)
Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 97/2017 (Fluierături. Gălăgie. Rumoare.) privind prorogarea termenului prevăzut la art. 6 din Ordonanţa... (Rumoare.) Domnule Vosganian! Domnule Vosganian, vă rog! (Gălăgie.) Vă rog, stimaţi colegi! (Rumoare.) Nu este din cauza mea! Vreţi explicarea votului? Vă rog.
Varujan Vosganian Nu vreau să explic, eu vreau să spun altceva. Sunt de aproape 30 de ani în Parlament! Acum o lună s-a întâmplat un incident în Comisia pentru buget, pe care nu am vrut să-l fac public, pentru că era vorba de o colegă de-a noastră, din acest partid, care i-a acuzat pe toţi membrii Biroului permanent că sunt nişte imbecili, ba chiar de o imbecilitate sublimă, iar pe noi, toţi, ne-a acuzat că suntem hoţi! Eu suport, de aproape doi ani, o atmosferă incalificabilă în Parlament! Astăzi, un coleg de la USR a făcut un gest impardonabil! Domnule preşedinte, Vă rog foarte mult, convocaţi instanţele acestei Camere a Deputaţilor, pentru că acest domn trebuie să suporte consecinţa gestului său! (Rumoare.) Eu nu mai suport! (Aplauze. Gălăgie.) Eu vă previn! Eu vă previn că nu mai vin în Camera Deputaţilor dacă se tolerează astfel de gesturi! (Rumoare. Aplauze.)
Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Vă rog, faceţi sesizare la Biroul permanent şi vom vedea ce situaţie a fost, că nu ştiu.
Varujan Vosganian Să ştiţi că unul dintre colegii aceia făcea nişte jigniri inadmisibile pe Facebook, în timp ce noi eram aici în sală! Deci cu aceasta se ocupa! Stimaţi colegi, Noi nu mai trebuie să tolerăm aşa ceva! Nu mai trebuie să acceptăm să fim jigniţi în permanenţă, în numele unei aşa-zise libertăţi a cuvântului! (Domnul deputat Stelian-Cristian Ion solicită să ia cuvântul.)
Petru Gabriel Vlase Domnule Stelian, am dat o dată ... Am dat! Nu! Îmi pare rău! (Gălăgie. Fluierături.) 6. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 97/2017 privind prorogarea termenului prevăzut la art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 40/2006 pentru aprobarea şi finanţarea programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor. Comisiile pentru buget şi pentru mediu propun adoptarea. Vă rog să votaţi. Mulţumesc. 225 de voturi pentru, un vot împotrivă, 18 abţineri. Adoptat. Domnul deputat Ilie Dan Barna solicită să ia cuvântul.) Domnul Barna, un minut.
Ilie Dan Barna În numele Partidului Uniunea Salvaţi România, ne asumăm şi îmi cer scuze pentru gestul colegului meu! (Rumoare.)
Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Explicarea votului, domnul Zainea, vă rog. La punctul 6, da? La punctul 6. Vă rog.
Cornel Zainea Stimaţi colegi, Aveţi cunoştinţă de câte ori a fost prorogat acest termen, pe care l-am prorogat din nou?! Vă spun eu încă o dată: după ce iniţial a fost stabilit 4 ani, până în 2010, domnul Tăriceanu a prorogat pentru încă 7 ani, până în 2013, apoi Guvernul Ponta a prelungit în două rânduri, până în 2015 şi 2017. Probabil că şi domnul Tudose l-a pasat mai departe, pentru cine va fi la Palatul Victoria în 2019. Noi ne-am abţinut, deoarece nu suntem de acord cu această modalitate de guvernare, prin prorogare.
Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. 7. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 106/2017 pentru prorogarea unor termene privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea facilităţilor la transport pentru anumite categorii de persoane. Comisia pentru muncă propune adoptarea. Vă rog să votaţi. 204 voturi pentru, un vot împotrivă, 44 de abţineri. Adoptat. 8... (Domnul deputat Cristian-Gabriel Seidler solicită să ia cuvântul.) Domnule Seidler, ne-a explicat domnul Zainea. Exact asta ne-a explicat mai înainte. (Vociferări.) Deci a explicat votul la acesta. Aşa am înţeles eu. (Vociferări.) Bine. Vă rog, luaţi cuvântul.
Cristian-Gabriel Seidler Proiectul de lege pe care tocmai l-am votat se referă la facilităţi de transport pentru veteranii de război, cei care s-au luptat de-adevăratelea pe fronturi adevărate. Vedeţi, dragi colegi, dumneavoastră veţi fi nişte veterani, probabil, ai luptei cu himere, cu state paralele şi mai ales cu Soros, ca să citez un clasic, aici, în viaţă, care vituperează încontinuu despre aceasta. Din păcate, nu ştiu unde veţi merge, unde veţi călători, la vremea dumneavoastră. Probabil în statul paralel, acolo unde vă place atât de mult.
Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. (Aplauze.) 8. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi; PL-x 171/2018. Comisia pentru muncă şi Comisia pentru egalitate de şanse propun adoptarea. Vot. 212 voturi pentru, un vot împotrivă, 42 de abţineri. Adoptat. 9. Proiect de lege pentru... (Rumoare. Domnul deputat Andrei Daniel Gheorghe solicită să ia cuvântul.)
Andrei Daniel Gheorghe Acest proiect de lege, iniţiat de PSD, dovedeşte de fapt adevărata natură a PSD, care în ţară este conservator, iar în străinătate este progresist. E un proiect tipic socialist. Partidul Naţional Liberal s-a abţinut. Eu, personal, am votat împotrivă. Un proiect care ne duce, aşa, într-o lume din aceasta, în care presupunem că bărbaţii şi femeile ar avea un fel de luptă de clasă, unii cu alţii. În fond, pe lângă faptul că umflăm nişte funcţii, pe undeva, prin nişte instituţii publice, astfel de proiecte sunt mai curând în direcţia ideologiei de gen. Până la urmă, nu ştiu, şi PSD ar trebui să se decidă. Este un socialist mai conservator? Unul mai progresist? Că vedem, aşa, o duplicitate în discurs. (Vociferări.) Aşadar, eu cred că şi discursul cu Soros nu mai are bază când vedem astfel de iniţiative.
Petru Gabriel Vlase 9. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 114/2017 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru personalul încadrat în unităţile sanitare; PL-x 138/2018. Comisia pentru buget şi Comisia pentru muncă propun adoptarea. Vă rog să votaţi. 226 de voturi pentru, 22 de voturi împotrivă. Adoptat. 10. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 113/2017 pentru prorogarea unui termen; PL-x 101/2018. Comisia pentru buget propune adoptarea. Vă rog să votaţi. 221 de voturi pentru, 7 voturi împotrivă, 24 de abţineri. Adoptat. 11. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 19/2018 pentru încredinţarea către Compania Naţională "Unifarm" - S.A a serviciului de interes economic general în vederea realizării activităţii de aprovizionare cu medicamente necesare asigurării activităţii de prevenire a deceselor şi agravării bolilor generate de lipsa imunoglobulinei umane şi suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018; PL-x 268/2018. Comisia pentru sănătate propune adoptarea. Vă rog să votaţi. 250 de voturi pentru, un vot împotrivă. Adoptat. Legi organice. Adoptări. 12. Propunerea legislativă pentru modificarea art. 17 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii; Pl-x 158/2018. Comisia juridică propune adoptarea propunerii legislative. Vă rog să votaţi. 214 voturi pentru, 38 de abţineri, un coleg care nu optează. Adoptată. 13. Proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie; PL-x 233/2018. Comisia juridică şi Comisia pentru egalitate de şanse propun adoptarea. Vă rog să votaţi. 250 de voturi pentru, două voturi împotrivă, două abţineri. Adoptat. 14. Proiectul de Lege... Explicarea votului, vă rog, doamna Iurişniţi.
Cristina-Ionela Iurişniţi Stimaţi colegi, S-a dat undă verde la un ordin de restricţie care trebuia să apară în legislaţia naţională şi pe care îl aşteptam de mult, dar s-a dat undă verde şi la măcelărirea Codurilor penale. Deci suntem cu dublă măsură.
Petru Gabriel Vlase Doamna Mînzatu. Nu mai doriţi. 14. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative; PL-x 131/2018. Comisia pentru administraţie propune adoptarea. Vot, vă rog. 182 de voturi pentru, 68 de voturi împotrivă, o abţinere, Adoptat. 15. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară; PL-x 373/2018. Comisia specială comună propune adoptarea proiectului de lege. Vă rog să votaţi. 175 de voturi pentru, 78 de voturi împotrivă, o abţinere, 3 colegi care nu optează. Adoptat. (Aplauze.) 16. Avem Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea... Aveaţi? Da, vă rog, vă rog. V-am văzut la un moment dat, şi aţi dispărut. De aceea... Vă rog, explicarea votului la punctul 15.
Ilie Dan Barna Domnule preşedinte, Stimată majoritate, Astăzi aţi transformat oficial România într-un stat al infractorilor. În mod oficial şi declarat. (Vociferări.) De astăzi, cei care fac evaziune fiscală şi spălare de bani nu vor mai putea fi arestaţi, şi după ce ne vor fura banii, nouă, tuturor, vor pleca în Brazilia sau în Costa Rica. (Vociferări.) Da, de astăzi, prin votul dumneavoastră. De astăzi, pedofili, criminali şi alţi infractori, filmaţi cu telefonul mobil, de un martor, vor scăpa şi vor putea să scape dacă nu vor fi alte probe. Prin votul dumneavoastră. De astăzi, femei, fiice sau copii agresaţi vor trebui să-şi privească în ochi, în timpul declaraţiilor, violatorii sau interlopii. Da, de astăzi, prin votul dumneavoastră. De astăzi, România este un rai al infractorilor. Şi am ajuns aici pentru că astăzi, în România, sunt penali în funcţii publice. Şi de astăzi România va strânge mai abitir semnături pentru fără penali în funcţii publice. USR, când va veni la guvernare, asta îşi va dedica (Rumoare.) ... să repare tot ceea ce dumneavoastră aţi făcut acestei ţări.
Petru Gabriel Vlase Vă rog.
Ilie Dan Barna Fără penali în funcţii publice!
Petru Gabriel Vlase Vă rog. Mulţumesc. Vă rog. Mulţumesc. (Aplauze. Rumoare.) Doamna Turcan, explicarea votului.
Raluca Turcan Astăzi aţi oferit cel mai bun motiv pentru care mulţi dintre dumneavoastră, din majoritatea guvernamentală, ar trebui să vă gândiţi să votaţi moţiunea de cenzură pe care o vom depune miercuri. (Vociferări.) Dacă această moţiune de cenzură va trece, atunci soclul domnului Dragnea se va dărâma. Şi cred că grupul cu comportament infracţional, care a confiscat, din nefericire, Partidul Social Democrat, va fi trimis acasă şi în special acasă, de banii publici. Pentru că nu aveţi altă motivare, care să vă ţină în jurul domnului Dragnea, decât accesul la resurse. Este o realitate. Din momentul în care aţi câştigat puterea, nu v-a stat gândul decât la cum să puneţi mâna mai repede pe justiţie, s-o controlaţi şi să salvaţi şefii de partid şi, în acelaşi timp, să le albiţi dosarele. Astăzi aţi oferit încă o dată dovada că aţi trecut o lege în avantajul şefului dumneavoastră direct. Ar trebui să înţeleagă o ţară întreagă lucrul acesta. Şi parlamentarii corecţi din opoziţie - parlamentarii corecţi care încă mai există, cred eu, în majoritatea guvernamentală - împreună cu societatea civilă să facă un front comun şi să îndepărteze acest grup cu comportament infracţional care îşi subordonează...
Petru Gabriel Vlase Vă rog.
Raluca Turcan ... treptat, rând pe rând, toate instituţiile şi România, într-un final.
Petru Gabriel Vlase Vă mulţumesc.
Raluca Turcan Ar trebui să plecaţi acasă. Şi nu doar acasă de la guvernare, ci acasă...
Petru Gabriel Vlase Mulţumesc.
Raluca Turcan ... din această instituţie. (Rumoare.)
Petru Gabriel Vlase Mulţumesc. Mai avem o lege şi plecăm. (Rumoare.) 16. Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, reexaminată la cererea Preşedintelui României; PL-x 417/2017/2018. Comisia juridică propune adoptarea în forma transmisă la promulgare. Vă rog, vot. 177 de voturi pentru, 74 de voturi împotrivă, o abţinere. Adoptată. Vă mulţumesc, stimaţi colegi. Vă urez o seară frumoasă! (Domnul deputat Pavel Popescu solicită să ia cuvântul.) Vă rog, domnul Pavel. (Rumoare.)
Pavel Popescu În timp ce plecaţi, dragi colegi, vreau să vă aduc aminte trei chestiuni importante. Săptămâna trecută aţi confiscat economia acestei ţări. Săptămâna trecută, prin vocea domnului ministru incompetent, Lucian Şova, le-aţi spus românilor că această ţară nu are nevoie de drumuri, şi nu va mai avea drumuri. Şi săptămâna aceasta aţi dat drumul infractorilor în ţara aceasta. Cum puteţi să-i mai chemaţi pe români în ţară, spunându-le să îndrăznească să creadă. În ce? Cum mai puteţi trăi cu atâta ipocrizie? Şedinţa s-a încheiat la ora 22,03.