18 iunie 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi (PL-x 171/2018). ( rămas pentru votul final )

Petru Gabriel Vlase 22. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi - PL-x 171/2018; în procedură de urgenţă. Vă rog, Comisia pentru muncă. Domnul Solomon.

Adrian Solomon Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 202/2002, în scopul reglementării regimului general al ocupaţiilor de expert în egalitate de şanse şi tehnician în egalitatea de şanse, precum şi al atribuţiilor acestora în cadrul entităţilor publice şi private. În plus, se are în vedere definirea noţiunii de "violenţă de gen", precum şi stabilirea unor reglementări noi în ceea ce priveşte comisiile judeţene şi a municipiului Bucureşti în domeniul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. Raportul comun al celor două comisii a avut în vedere mai multe avize primite de la: Consiliul Legislativ, Consiliul Economic şi Social, Comisia pentru drepturile omului şi o Notă a Departamentului Legislativ. Proiectul a fost adoptat de Senat, în şedinţa din 28 martie 2018. Face parte din categoria legilor ordinare. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Cele două comisii propun adoptarea, cu amendamente, a proiectului de lege, amendamentele admise se regăsesc în Anexa nr. 1, iar amendamentele respinse se regăsesc în Anexa nr. 2, anexe care fac parte integrantă din prezentul raport comun.

Petru Gabriel Vlase Dezbateri? Nu sunt. La articole? Nu sunt. Vot final.