30 mai 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2017 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006 (PL-x 129/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 16. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2017 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006; PL-x 129/2018. Raport fără amendamente. Guvernul? Nu. Comisia pentru industrii sau Comisia pentru administraţie? Domnul Roman, Comisia pentru administraţie.

Florin-Claudiu Roman În conformitate cu prevederile art. 95 şi art. 115 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru industrii şi servicii şi Comisia pentru administraţie publică au fost sesizate spre dezbatere în fond, în procedură de urgenţă, în legătură cu acest proiect de lege. Camera decizională este Camera Deputaţilor. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat, în 14 martie 2018. Consiliul Legislativ avizează favorabil. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului supusă dezbaterii are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice. În conformitate cu prevederile art. 61 şi art. 63 din Regulament, cu modificările şi completările ulterioare, membrii Comisiei pentru administraţie publică au examinat proiectul de lege în 24 aprilie 2018, iar membrii Comisiei pentru industrii, în 8 mai 2018. În urma examinării iniţiativei legislative şi a opiniilor exprimate, membrii celor două comisii au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege amintit. Prin obiectul de reglementare şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc.

Florin Iordache Da. Intervenţii? Nu sunt intervenţii. Nu sunt amendamente. Rămâne la votul final. A... da, domnul Leoreanu. Şi încheiem dezbaterile. La 12,00, votul final. Vă rog, domnul Leoreanu, ultima intervenţie.

Laurenţiu-Dan Leoreanu Da. Mulţumesc, domnule preşedinte. Grupul Partidului Naţional Liberal va vota pentru adoptarea acestui proiect de lege, întrucât considerăm că este util ca asociaţiile de dezvoltare intercomunitară să poată fuziona. Fuzionând, ele vor putea accesa fonduri europene şi pentru comunităţile mai mici, astfel încât să-şi poată dezvolta reţelele de apă şi canal. Până în prezent, doar operatorii regionali puteau să acceseze fonduri. Dar iată că şi comunităţile mici au nevoie să-şi creeze, să-şi extindă serviciile de apă şi canal şi, în acelaşi timp, o nouă reorganizare a acestor servicii de utilitate publică, prin fuzionarea asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară. Drept pentru care, aşa cum am spus, Partidul Naţional Liberal va vota pentru adoptarea acestui proiect de lege. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Mulţumesc. Pauză, până la ora 12,00. La 12,00 începem votul final.