30 mai 2018 – Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 39/2017 privind acţiunile în despăgubire în cazurile de încălcare a dispoziţiilor legislaţiei în materie de concurenţă, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996 (PL-x 326/2017). ( retrimis comisiilor )

Vasile-Daniel Suciu Proiectul de la poziţia 71 să treacă pe poziţia 8 şi, ulterior, vot pentru retrimitere la comisii.

Florin Iordache Deci este vorba de PL-x 326/2017, da?

Vasile-Daniel Suciu Da.

Florin Iordache Da. Deci să fie adus mai în faţă. Să înceapă votul.

Vasile-Daniel Suciu Şi retrimitere la comisii, două săptămâni.

Florin Iordache Imediat. 106 voturi pentru. A fost adus în faţă. Şi acum vot pentru a fi retrimis comisiilor, Comisia juridică şi Comisia pentru industrii, două săptămâni. Să înceapă votul. 107 voturi. A fost retrimis comisiilor, două săptămâni. Alte intervenţii pe procedură? Domnul Ion Stelian, vă rog.

Stelian-Cristian Ion Vreau să vă învederez o situaţie pe care o găsesc inacceptabilă. Şedinţa Comisiei juridice a fost convocată pentru ora 10,00. Colegii mei aşteaptă acolo... (Vociferări.) Păi, nu, eu am fost, dar am venit în plen să văd ce se întâmplă. Şi domnul preşedinte este în plen, şi ne-a trimis pe noi în comisie, să îl aşteptăm degeaba. Ni se pare inacceptabil aşa ceva. Adică colegii mei nu au putut vota pe aceste propuneri, dar domnul Nicolicea a venit, nu ne-a spus nimic şi... uitaţi că... mi se pare aşa, o chestiune absolut de neacceptat. Vă rog să rezolvaţi la Grupul parlamentar această problemă, s-o discutaţi, pentru că nu se poate aşa ceva.

Florin Iordache Da. Şedinţa poate fi condusă de unul dintre... Deci avem vicepreşedinţii acolo, plus... avem preşedintele Comisiei pentru industrii. Deci nu este un vid de conducere, este în regulă. Mai departe. Dacă sunt chestiuni de procedură? Nu. Da, vă rog, domnule Nicolicea. (Discuţii în sală.) Păi, nu, când ajungem... raportul respectiv, când ajungem la el, domnule Nicolicea.

Eugen Nicolicea Doar atât, de precizat că fosta poziţie 6, Pl-x 469/2017 şi cu ce avem la poziţia... următorul Pl-x...

Florin Iordache ... 553...

Eugen Nicolicea ...553... au devenit un singur PL-x, cel mai vechi ca număr, pentru că, aşa cum prevede Regulamentul, primul devine o propunere legislativă, iar celălalt a fost folosit ca amendamente. Pe cale de consecinţă, Proiectului de Lege nr. 553/2017, după adoptarea primului, îi încetează procesul legislativ.

Florin Iordache OK. Bun. Oricum, dumneavoastră înţeleg că veţi susţine raportul Comisiei juridice. Da? S-a consemnat intervenţia. Mulţumesc. Intrăm în ordinea de zi.