29 mai 2018 – Răspunsuri orale la întrebările adresate membrilor Guvernului şi altor conducători ai organelor administraţiei publice.

Florin Iordache Continuăm partea a doua a şedinţei noastre, consacrate răspunsurilor la întrebări. Din partea Ministerului Culturii sunt prezenţi..., dar nu este prezent domnul deputat Constantin Codreanu. Îl rog pe reprezentantul Ministerului Culturii, domnul secretar de stat... Vă rog să distribuiţi domnului deputat, prin doamna secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, răspunsul dumneavoastră. Nici domnul Petru Movilă nu este prezent, dar este prezent domnul secretar de stat Petru Andea. Vă rog, domnule secretar de stat, să lăsaţi domnului Petru Movilă răspunsul dumneavoastră. Tot Ministerul Educaţiei, domnului deputat Radu Nicolae-Sebastian. Vă rog. Referitor la salarizare, domnule secretar de stat. Vă rog, foarte scurt şi apoi daţi-i răspunsul dumneavoastră domnului deputat.

Florin Iordache Domnule deputat, vă rog, dacă doriţi să comentaţi răspunsul domnului secretar de stat?

Nicolaie-Sebastian-Valentin Radu Mulţumesc, domnule preşedinte. Cred că era important de spus şi când s-a modificat acest program, pentru că, atunci când eu am făcut întrebarea, cu scurt timp în urmă, mai puţin de 30 de zile, el nu era modificat, cu toate că obligaţia legală curgea de la data aprobării noii Legii a salarizării unitare. În al doilea rând, în răspunsul dumneavoastră îmi spuneţi în ce mod s-au plătit aceste salarii până la 31 decembrie 2017. Nu ne spuneţi ce se întâmplă cu salariile plătite astăzi şi până la data la care vorbiţi despre acea mărire, în 2019. Este extrem de important acest lucru. Cred că ar trebui să tratăm mai cu seriozitate întrebările noastre. Mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Domnule secretar de stat, vă rog să-i daţi domnului deputat răspunsul dumneavoastră. De la Ministerul Justiţiei este prezentă doamna secretar de stat. Nu este prezent domnul Movilă Petru. Vă rog să-i lăsaţi răspunsul. De la Ministerul Mediului? Domnul Raeţchi nu este prezent. Este prezent domnul secretar de stat. De la Ministerul Agriculturii, pentru domnul deputat Petreţchi Miroslav. Nu este prezent. Este prezent domnul secretar de stat. Domnule Mareş, vă rog să-i daţi domnului deputat răspunsul dumneavoastră. De la Ministerul Sănătăţii este domnul secretar de stat, Dan Dumitrescu. Domnul Pavel Popescu, PNL? Este prezent domnul secretar de stat. Vă rog, domnule Dumitrescu. Vă rog, prezentaţi pe scurt şi apoi să-i daţi domnului deputat Popescu răspunsul. Vă rog, foarte scurt.

Florin Iordache Da. Domnul deputat... îi înaintaţi... Daţi-l domnului deputat. Mulţumesc. Mergem mai departe. De la Ministerul Transporturilor, este prezent domnul secretar de stat. Este prezent şi domnul deputat Laurenţiu Nistor. Domnul deputat... cu reabilitarea Ilia-Făget. Ilia-Făget, vă rog, da? Pentru domnul Nistor. Şi apoi, pentru domnul Nicolae, pentru că domnul Nistor are treabă la judeţul Hunedoara.

Florin Iordache Domnul Laurenţiu Nistor, vă rog, răspundeţi.

Laurenţiu Nistor Bună ziua, domnule preşedinte. Bună ziua, stimaţi colegi. Aş începe printr-o întrebare. Domnule secretar de stat, dumneavoastră ştiţi unde se află amplasat drumul acesta? Da sau nu? Am înţeles. Nu. Stimaţi colegi, Domnule preşedinte, Mă declar nemulţumit de acest răspuns. Şi mai bine stăteaţi acasă şi nu pierdeaţi timpul astăzi, aici. Habar nu aveţi cum este acest drum naţional. Eu fac naveta pe acest drum, de două ori pe săptămână, duminica şi joia, iar dumneavoastră nici nu ştiţi unde este, pe hartă. Veniţi şi spuneţi acum că găsiţi soluţii de modernizare? Sunt poveşti de grădiniţă, pe care să le spuneţi în altă parte, nu în plenul Parlamentului. Eu vă rog foarte mult şi vă rog serios să faceţi o vizită acestui drum. Şi, eventual, când sunteţi pe această porţiune de drum, daţi-mi un telefon, să fiu alături de dumneavoastră. Cu plăcere, vă arăt 10 gropi pe metru pătrat. Sau vă arăt gropi în care dacă dai cu maşina, cu roata, rămâi acolo pe loc. Eu v-aş dori să daţi o dată cu maşina, cu roata, să rămâneţi măcar două zile postat acolo, pe drumul acesta. Mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Mai departe. Tot ministrului transporturilor îi este adresată o interpelare, din partea domnului deputat Nicolae Andrei. Nu este. Lăsaţi-o doamnei secretar de stat. Şi tot Ministerului Transporturilor, colega noastră de la Buzău, doamna deputat Ionela Dobrică, are o interpelare privind sensul giratoriu din Mărăcineni. Vă rog, domnule secretar de stat. Doamna Dobrică, colega noastră, este prezentă.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Doamnă deputat, dacă doriţi să interveniţi? Domnule secretar de stat, vă rog să-i înmânaţi doamnei deputat. Este prezentă, în banca a doua, acolo. Mulţumesc. Am terminat aici prima parte.