29 mai 2018 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii (Pl-x 386/2016). ( rămasă pentru votul final )

Florin Iordache Mai luăm o singură propunere, până la ora 17,00. 95. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii - Pl-x 386/2016. Domnule Roman, vă rog, raport comun - Comisia pentru administraţie şi Comisia juridică.

Florin-Claudiu Roman Stimaţi colegi, Cele două comisii s-au întâlnit în şedinţe separate, pentru a dezbate acest proiect de lege. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Obiectul de reglementare - modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, în sensul exceptării de la obţinerea autorizaţiei de construire/desfiinţare pentru lucrările de construcţii cu suprafeţe de până la 10 m 2 . În urma dezbaterilor, s-a constatat că soluţia propusă de iniţiator ar permite executarea lucrărilor de construcţii pe suprafeţe de până la 10 m 2 fără autorizaţie de construire, ceea ce ar conduce la executarea unor construcţii fără a ţine seama de prevederile urbanistice. Cele două comisii sesizate în fond au hotărât, cu unanimitate de voturi, respingerea propunerii legislative. În raport cu obiectul şi conţinutul reglementării, propunerea legislativă face parte din categoria legilor ordinare.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Rămâne la votul final. Încheiem aici prima parte. În cinci minute ne revedem pentru partea a doua a răspunsurilor la întrebări şi vor fi prezenţi membrii Guvernului.