29 mai 2018 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule (Pl-x 201/2016). ( rămasă pentru votul final )

Florin Iordache 94. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule - Pl-x 201/2016. Domnul Varga. Raport comun - Comisia juridică, Comisia pentru transporturi şi Comisia pentru buget. Vă rog.

Vasile Varga Cele trei comisii au fost sesizate spre dezbatere în fond cu această propunere legislativă, propunere care iniţial a fost respinsă de Senat şi are un aviz favorabil de la Consiliul Legislativ. Guvernul, de asemenea, nu susţine adoptarea acestei propuneri. Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic a avizat favorabil propunerea legislativă. Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013, în sensul transformării timbrului de mediu într-un impozit anual din a cărui valoare, 70% se va vira în contul Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru finanţarea programelor derulate de această instituţie, iar 30% va reveni bugetelor locale, astfel fiind simplificată procedura de plată şi formula de calcul a acestei taxe, care devine suportabilă pentru contribuabili şi echitabilă în raport cu gradul de poluare şi cu bugetele din care se suportă costurile acesteia. În urma finalizării dezbaterilor, membrii celor trei comisii au hotărât, cu majoritate de voturi, respingerea Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Rămâne la votul final de mâine.