29 mai 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru completarea Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri (PL-x 101/2017). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache Proiectul de Lege pentru modificarea... Îl aveţi şi pe celălalt, da?

Mihăiţă Găină Da.

Florin Iordache 91. Proiectul de Lege pentru completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri - PL-x 101/2017. Tot Comisia pentru muncă. Vă rog, prezentaţi raportul.

Mihăiţă Găină Comisia pentru muncă şi protecţie socială a fost sesizată, prin adresa PL-x 101/2017 din 1 februarie 2017, cu dezbaterea pe fond, în procedură obişnuită, a Proiectului de Lege pentru completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii nr. 52/2011, în sensul includerii activităţii asociaţiilor de proprietari în munca necalificată cu caracter ocazional desfăşurată de zilieri. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. La lucrările comisiei şi-au înregistrat prezenţa 17 deputaţi, din totalul de 21 de membri ai comisiei. Raportul comisiei a fost adoptat cu unanimitate de voturi. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în şedinţa din 22 decembrie 2016. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. În urma finalizării dezbaterilor, comisia propune plenului Camerei Deputaţilor respingerea proiectului de lege, întrucât activităţile asociaţiilor de proprietari nu se încadrează în domeniul de reglementare al Legii nr. 52/2011, deoarece administrarea, întreţinerea, gestionarea investiţiilor şi reparaţiilor asupra proprietăţii comune aflate în sarcina asociaţiei de proprietari nu au caracter ocazional. Mulţumesc.

Florin Iordache Dezbateri generale? Domnul Moldovan, Grupul PNL. Vă rog, domnule deputat.

Sorin-Dan Moldovan Mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă. Stimaţi colegi, Asociaţiile de proprietari au ca scop administrarea şi gestionarea proprietăţii comune, având de îndeplinit o multitudine de activităţi care, de cele mai multe ori, necesită persoane calificate. În plus, conform Legii nr. 52/2011, niciun zilier nu poate presta activităţi pentru acelaşi beneficiar pentru o perioadă mai lungă de 90 de zile, cumulate pe durata unui an calendaristic. Ca urmare a celor prezentate, Grupul parlamentar al PNL susţine adoptarea raportului de respingere pentru acest proiect de lege. Mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc.