29 mai 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea Legii-cadru nr.284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice (PL-x 266/2016). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 90. Proiectul de Lege pentru modificarea Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice - PL-x 266/2016. Domnul Mihăiţă Găină, Comisia pentru muncă. Vă rog.

Mihăiţă Găină Mulţumesc, domnule preşedinte. Comisia pentru muncă şi protecţie socială a fost sesizată prin adresa PL-x 266/2016 cu dezbaterea pe fond, în procedură obişnuită, a Proiectului de Lege pentru modificarea Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare amendarea Legii-cadru nr. 284/2010, în sensul majorării cuantumului sporului pentru condiţii deosebit de periculoase pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea în serviciile de ambulanţă şi structurile de primire a urgenţelor UPU-SMURD, UPU şi CPU. Totodată, se propune acordarea unei prime pentru condiţii periculoase de muncă şi pentru personalul care desfăşoară alte categorii de activităţi în domeniul situaţiilor de urgenţă, cu scopul salvării de vieţi omeneşti şi protejării patrimoniului. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. La lucrările comisiei şi-au înregistrat prezenţa 17 deputaţi, din totalul de 21 de membri ai comisiei. Raportul comisiei a fost adoptat cu unanimitate de voturi. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în şedinţa din 7 iunie 2016. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. În urma finalizării dezbaterilor, comisia propune plenului Camerei Deputaţilor respingerea proiectului de lege, întrucât, ca urmare a adoptării actelor normative prin care au fost reglementate majorări de salarii şi sporuri pentru personalul din sistemul sanitar, acesta a rămas fără obiect. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Nu sunt intervenţii la dezbateri generale. Rămâne la votul final.