29 mai 2018 – Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (Pl-x 340/2016). ( rămasă pentru votul final )

Florin Iordache Aşa cum am convenit, începem dezbaterile cu iniţiativele cu propunere de respingere, de la poziţia 74. 74. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii - Pl-x 340/2016. Din partea iniţiatorilor doreşte cineva? Nu. Din partea Comisiei pentru sănătate, cine prezintă raportul? Domnule Ciuhodaru? Cineva din comisie... Poziţia 74 din ordinea de zi. Vă rog. Rog liderii de grup să-şi informeze colegii. Discutăm iniţiative cu propunere de respingere, începând de la poziţia 74.

Tudor Ciuhodaru Mulţumesc, domnule preşedinte. În conformitate cu prevederile art. 95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru sănătate şi familie a fost sesizată, spre dezbatere în fond, cu Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins iniţiativa legislativă. La întocmirea prezentului raport, comisia a avut în vedere: avizul negativ al Consiliului Legislativ; avizul negativ al Comisiei juridice; avizul negativ al Comisiei pentru buget; şi punctul de vedere negativ al Guvernului. În raport cu obiectul şi conţinutul său, iniţiativa legislativă face parte din categoria legilor ordinare. Raportul comisiei a fost adoptat cu majoritate de voturi. În urma finalizării dezbaterilor, membrii Comisiei pentru sănătate şi familie au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor, respingerea propunerii legislative, din următoarele considerente: intervenţiile legislative vizează dispoziţii din actul normativ de bază, înainte ca acesta să fie republicat în Monitorul Oficial al României, iar problematica propusă de iniţiativa legislativă se consideră acoperitoare prin textele din Legea nr. 95/2006. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Raportul, domnule doctor! Dacă sunt intervenţii? Dacă nu sunt, rămâne la votul final, caracter ordinar.