29 mai 2018 – Informare privind depunerea moţiunii simple intitulate "Lipsa de predictibilitate a Guvernului în materie de politică fiscală dăunează grav economiei şi, de asemenea, harababura fiscală a actualei guvernări îi lasă pe români fără banii de pensie"; iniţiate de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal.

Florin Iordache Doamnă Raluca Turcan, vă rog. Tot pe procedură. Ne surprindeţi cu un anunţ, doamnă? (Vociferări.)

Raluca Turcan Ce coşmar...! Domnule preşedinte de şedinţă, Partidul Naţional Liberal depune astăzi o moţiune simplă împotriva ministrului finanţelor - "Lipsa de predictibilitate a Guvernului în materie de politică fiscală dăunează grav economiei şi, de asemenea, harababura fiscală a actualei guvernări îi lasă pe români fără banii de pensie." Este o realitate şi cred că o simţiţi cu toţii. Mai greu este să o acceptaţi. Cei care astăzi trebuie să-şi primească pensia sunt îngrijoraţi că actualul Guvern, până la finalul anului, nu mai are de unde să plătească aceste pensii. De asemenea, cei care astăzi muncesc şi speră să-şi primească o pensie mai mare la vârsta de pensionare au convingerea că, dacă PSD şi ALDE rămân la guvernare, vor fi pensionarii săraci ai Europei. Şi toate acestea se întâmplă în contextul în care avem o creştere economică de invidiat. Şi cu această creştere economică vedem că investiţiile publice sunt la nivel minim istoric. Vedem că banii europeni sunt ignoraţi. Probabil că aveţi resurse secrete. Vedem cum sunt inventate tot felul de proiecte utopice sau jefuitoare, pentru a acoperi fie incompetenţa, fie foamea de bani. Este trist şi nociv pentru ţară. (Vociferări.) Partidul Naţional Liberal consideră că principalul responsabil pentru distrugerea credibilităţii economice a României este ministrul finanţelor. Şi, de asemenea, este principalul responsabil pentru înlocuirea predictibilităţii, care făcea mult bine României, cu o lipsă de stabilitate care se răspândeşte, deopotrivă, faţă de antreprenorii români, cât şi faţă de antreprenorii străini. Ministrul finanţelor este direct răspunzător pentru planul prin care banii din Pilonul II de pensii vor ajunge în bugetul de stat, pentru a acoperi incompetenţa politică şi pentru a răspunde clientelei politice. Este direct răspunzător şi pentru valul de minciuni lansate în spaţiul public, care să acopere erorile de guvernare. Vă solicităm, aşadar, ca, prin votul pentru această moţiune simplă, să daţi un semnal că se poate. Se poate ca acest Guvern să plece de la guvernare. Se poate ca acest Guvern să elibereze frâiele de conducere executivă a ţării, astfel încât oameni competenţi şi responsabili pentru România să poată să ajungă acolo. Vă mulţumim.

Florin Iordache Vă rog să-mi daţi documentul, pentru a fi distribuit în Biroul permanent, iar în şedinţa Biroului permanent de mâine vom stabili programul şi calendarul. Deci se poate să fie şi respinsă. Mulţumesc. O vom da mâine, pentru Biroul permanent,