23 mai 2018 – Dezbaterea Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.101/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.278/2013 privind emisiile industriale (PL-x 95/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache Şi ultimul proiect, stimaţi colegi. 33. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 101/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 278/2013 privind emisiile industriale; PL-x 95/2018; procedură de urgenţă. Guvernul? Vă rog.

Florin Iordache Vă mulţumesc. Raportul Comisiei pentru mediu. Domnule preşedinte, vă rog.

Ion Cupă Vă mulţumesc, domnule preşedinte. Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic a fost sesizată spre dezbatere în fond, în procedură de urgenţă, cu Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 101 din 2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 278 din 2013 privind emisiile industriale, trimis cu adresa PL-x 95, din 12 martie 2018. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 278 din 2013, în vederea corectării unor referinţe juridice şi a completării unor norme care au fost evidenţiate în rezultatele evaluării realizate de Comisia Europeană. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege, în şedinţa din data de 5 martie 2018. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. La întocmirea prezentului raport, Comisia a avut în vedere avizul favorabil al Consiliului Legislativ, avizul favorabil al Comisiei pentru industrii şi servicii, avizul favorabil al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. În conformitate cu prevederile art. 61 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic a examinat proiectul de lege, în şedinţa din 24 aprilie 2018. La dezbateri a participat, în calitate de invitat, domnul Laurenţiu Adrian Neculăescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului. În urma dezbaterilor şi a opiniilor exprimate, membrii comisiei au hotărât, cu majoritate de voturi şi o abţinere, adoptarea Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 101 din 2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 278 din 2013 privind emisiile industriale. În raport de obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Dezbateri generale, domnul Claudiu Ilişanu, vă rog, Grupul PSD.

Claudiu-Augustin Ilişanu Mulţumesc, domnule preşedinte. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 279/2013, în vederea corectării unor referinţe juridice, a completării unor norme care au evidenţiat rezultatele evaluării realizate de Comisia Europeană, ca urmare a procesului de verificare a calităţii transpunerii IED în România şi în statele membre ale Uniunii Europene, în scopul evitării declanşării acţiunii de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor ce revin statelor membre. Grupul PSD din Camera Deputaţilor sprijină acest proiect legislativ. Vă mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Domnul Aurel Varga, Grupul PNL.

Glad-Aurel Varga Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Acest demers normativ vine să corecteze, să clarifice şi să remedieze elementele identificate în raportul de evaluare a transpunerii Directivei 75 din 2010. PNL va vota pentru acest proiect de lege, pentru că este necesară retranspunerea directivei, modificările din ordonanţă. Mulţumesc.

Florin Iordache Vă mulţumesc, domnule coleg. Alte intervenţii dacă sunt? Nu mai sunt alte intervenţii. Neavând amendamente, rămâne la votul final. Oprim aici dezbaterile. Ne vedem la ora 12,00, la votul final.