23 mai 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea art.18 alin.(2) din Legea nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate (PL-x 190/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 4. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art. 18 alin. (2) din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Are caracter ordinar, propunere de respingere. Dacă din partea iniţiatorilor doreşte cineva? Din partea comisiilor sesizate în fond - este vorba de Comisia pentru politică externă... Comisia pentru apărare, vă rog. Domnul Bejinariu.

Eugen Bejinariu Mulţumesc, domnule preşedinte. Comisia pentru politică externă şi Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au fost sesizate, spre dezbatere în fond, cu Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art. 18 alin. (2) din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege în şedinţa din data de 3 aprilie 2018. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art. 18 alin. (2) din Legea nr. 248/2005, în sensul că perioada de valabilitate a paşapoartelor simple electronice să fie de 10 ani pentru persoanele cu vârstă de peste 25 de ani şi de 5 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12-25 de ani. În conformitate cu dispoziţiile art. 61 şi art. 63 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, membrii celor două comisii sesizate în fond au examinat proiectul de lege în şedinţe separate. În urma dezbaterilor, membrii celor două comisii au hotărât, cu majoritate de voturi, respingerea Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea art. 18 alin. (2) din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, având în vedere că cele două comisii au luat în dezbatere Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, care vizează o intervenţie mai amplă asupra Legii nr. 248/2005 şi în cuprinsul căruia se regăsesc textele din iniţiativa legislativă prezentă, precum şi o serie de modificări ale regimului de eliberare a paşapoartelor simple temporare, ce trebuie promovate în strictă corelare, în scopul menţinerii cadrului juridic coerent în materia eliberării documentelor de călătorie. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc. (Aplauze.)

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Dacă la dezbateri generale doreşte cineva? Mulţumim domnului Bejinariu. Dacă la dezbateri generale...? Nu. Rămâne la votul final. Are propunere de respingere.