22 mai 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2018 privind abrogarea art.1 alin.(4) din Legea nr.222/2017 pentru realizarea "Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol", aferentă programului de înzestrare esenţial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)" (PL-x 140/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 28. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2018 privind abrogarea art. 1 alin. (4) din Legea nr. 222/2017 pentru realizarea "Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol", aferentă programului de înzestrare esenţial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare"; PL-x 140. Guvernul? Doamna secretar de stat. Şi apoi domnul Bejinariu, raportul Comisiei pentru apărare.

Florin Iordache Da. Comisia pentru apărare, domnul Bejinariu. Vă rog.

Eugen Bejinariu Mulţumesc, domnule preşedinte. Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a fost sesizată spre dezbatere în fond, în procedură de urgenţă, cu proiectul de lege pe care l-aţi enunţat. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare abrogarea art. 1 alin. (4) din Legea nr. 222/2017 pentru realizarea "Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol", aferentă programului de înzestrare esenţial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare", în scopul evitării riscului declanşării unei eventuale proceduri de infringement împotriva României. Astfel, se propune ca plata TVA pentru bunurile ce vor face obiectul următoarelor contracte de tip LOA, adică scrisoare de ofertă şi acceptare, încheiat în baza art. 1 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 222/2017, precum şi plata TVA aferentă bunurilor ce fac obiectul contractului de tip LOA, încheiat în anul 2017, să se realizeze, potrivit Codului fiscal, la data importului bunurilor, în aceste condiţii nemaifiind necesară menţinerea altor derogări. Consiliul Legislativ a avizat favorabil acest proiect de ordonanţă de urgenţă, cu observaţii şi propuneri de redactare şi tehnică legislativă. Senatul a adoptat proiectul de lege, în procedură de urgenţă. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Potrivit art. 75 alin. (1) şi (3) din Constituţia României, republicată, şi ale art. 92 alin. (9) pct. 1 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Camera Deputaţilor este Cameră decizională. În urma dezbaterilor, în şedinţa din 18 aprilie 2018, membrii comisiei au hotărât, în unanimitate de voturi, adoptarea proiectului de lege în forma adoptată de Senat. Mulţumesc.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Dezbateri generale? Nu sunt intervenţii la dezbateri generale. Nu sunt amendamente. Rămâne la votul final.