22 mai 2018 – Dezbaterea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.4/2018 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art.2 din Legea nr.36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură (PL-x 200/2018). ( rămas pentru votul final )

Florin Iordache 5. Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2018 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991; procedură de urgenţă. Guvernul? Domnul secretar de stat - Ministerul Agriculturii.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc. Comisia pentru agricultură? Domnule Dîrzu, vă rog.

Ioan Dîrzu Mulţumesc, domnule preşedinte. Raport al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice Comisia a fost sesizată pentru dezbatere în fond, în procedură de urgenţă, cu proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2018 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi totodată pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. La întocmirea prezentului raport, comisia a avut în vedere: avizul favorabil al Consiliului Legislativ nr. 95 din 13 februarie 2018 şi avizul favorabil al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic. Proiectul de Lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 104/2015, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea implementării corespunzătoare a actelor europene în domeniu şi angajamentelor care revin României în calitate de stat membru al Uniunii Europene, în cadrul Politicii Agricole Comune. În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate de membrii comisiei, s-a hotărât, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar două abţineri, să se supună plenului Camerei Deputaţilor, spre dezbatere şi adoptare, proiectul de lege. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare. Mulţumesc, domnule preşedinte.

Florin Iordache Şi eu vă mulţumesc, domnule preşedinte. La dezbateri generale, Grupul PNL, domnul Corneliu Olar.

Corneliu Olar Vedeţi cum ne călcăm oarecum pe orgolii? Nu credeam că vreodată îl voi susţine pe domnul Dîrzu aici, în plenul Camerei Deputaţilor, însă, având în vedere că de multe ori în Comisia pentru agricultură votăm profesional, şi nu politic, noi, PNL, am susţinut această iniţiativă, deşi, să ştiţi că întotdeauna, după două bune cineva îşi mai bagă codiţa, dar... să ştiţi că am votat-o. O vom repara ulterior. Mulţumesc.

Florin Iordache Alte intervenţii dacă sunt din partea colegilor mei? Nu sunt intervenţii. Avem 25 de amendamente admise. Dacă la titlul legii sunt intervenţii? Nu. Adoptat. De la 1 la 11 dacă sunt intervenţii? Nu. De la 12 la 25? Nu. Rămâne la votul final; caracter ordinar. Următorul proiect de lege.